Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Aquí trobareu tota la informació relacionada amb la normalització lingüística que promou el Consell de Mallorca: cursos, recursos en línia, convocatòries de subvencions per fomentar l’ús de la llengua, servei d’assessorament i campanyes per ampliar la presència del català arreu.

El Servei de Normalització Lingüística actua en dos àmbits diferenciats. Internament té la responsabilitat de vetllar per la qualitat lingüística de la documentació que generen el Consell de Mallorca i els organismes que en depenen, així com intervenir en actuacions d’assessorament en relació amb la llengua catalana. I externament duu a terme accions per fomentar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua en tots els àmbits i les activitats de la vida social de l’illa, i propiciar i mantenir relacions amb les institucions, especialment amb els ajuntaments de Mallorca, per tal d’avançar conjuntament en el camí de la normalització.

 

 

S’encarrega dels aspectes normatius de la llengua, du a terme la correcció dels texts que genera la institució, la fixació de models de documents i l’assessorament i col·labora amb altres institucions pel que fa a la normativització.

Treballa per ampliar la presència del català en diferents àmbits. Entre altres iniciatives, elabora plans de millora de l’ús del català en el Consell de Mallorca i centres i organismes que en depenen, així com campanyes adreçades a l’acollida lingüística de la població nouvinguda i a l’ús del català en el món de l’empresa i el treball.També dissenya accions per treballar les actituds lingüístiques del personal de la corporació i prepara actuacions sobre drets lingüístics, vocabularis, cursos de perfeccionament adreçats a mitjans de comunicació i, en general, qualsevol acció que contribueixi a fomentar la llengua.

 

 

Servei gratuït d’assessorament, correcció i traducció de texts adreçat a empreses i particulars. La sol·licitud d’aquest servei es realitza en la seu electrònica del Consell de Mallorca, a la qual podeu accedir des de l’apartat Tràmits i procediments relacionats d’aquesta pàgina.   

La Direcció Insular de Política Lingüística comença un concurs sobre qüestions lingüístiques i literatura

La Direcció Insular de Política Lingüística comença un concurs sobre qüestions lingüístiques i literatura

(19/03/2020)

L’objectiu és proporcionar entreteniment intel·lectual per a qui queda a casa aquests dies amb motiu del Covid-19, i fomentar la lectura en català

La Direcció Insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca ha començat avui un concurs sobre qüestions lingüístiques i literatura a les seves xarxes socials amb la intenció d’oferir un entreteniment intel·lectual en relació amb el català per a la gent que es troba a ca seva seguint les recomanacions dels experts per aturar la propagació del Covid-19. 

Cada dimarts i dijous es publicarà una pregunta als comptes de Llengua Mallorca de Twitter, Facebook i Instagram. Per optar al premi és imprescindible seguir Llengua Mallorca a la xarxa en què es participa al concurs. Les persones aspirants a guanyar un lot de llibres en català hauran d’enviar les respostes per privat fins a les 12 hores de l’endemà de la publicació de la pregunta (dimecres i divendres). 

Entre totes les respostes encertades, se sortejarà un lot de llibres que es podrà recollir a l’edifici de la Misericòrdia després de la quarantena.

La primera qüestió plantejada a aquest concurs nou del Servei de Dinamització Lingüística ha estat: Quins són l’autor i el títol d’aquest fragment?: “8 de març– COM QUE HI HA TANTA GRIP, han hagut de clausurar la Universitat. D'ençà d'aquest fet, el meu germà i jo vivim a casa, a Palafrugell, amb la família. Som dos estudiants desvagats.”

Així, amb les etiquetes #llenguaacasa i #culturaacasa, els perfils de Llengua Mallorca continuaran amb la tasca de normalització del català a Mallorca que fan habitualment mitjançant la difusió de consells lingüístics per a la utilització correcta del català i animant a utilitzar-lo en tots els àmbits.

 

Podeu veure la publicació del concurs a Twitter aquí

Tràmits i procediments relacionats