Salutació

Benvolgut, benvolguda,

M’agradaria donar-te la benvinguda a la pàgina web del Consell de Mallorca en nom de tots els treballadors i treballadores que hi feim feina incansablement per millorar la vida de les persones que vivim en aquesta privilegiada illa en mig de la Mediterrània. Siguis d’on siguis, venguis d’on venguis, esper que et trobis com a casa!

Si has arribat fins aquí potser sigui perquè vols saber més sobre Mallorca, perquè vols entendre millor la institució que tenc el gust i la responsabilitat de presidir o perquè t’agradaria conèixer la persona que et dirigeix aquestes paraules.
Començaré per això darrer. El meu nom és Catalina Cladera i som la presidenta del Consell de Mallorca. Vaig néixer a sa Pobla el 1972 i, com a bona poblera, som una persona tenaç, treballadora, responsable i, sobretot, apassionada.

Apassionada, principalment, per tres coses: Mallorca, la meva família i el poble que em va veure néixer. Tres grans passions que m’han duit fins aquí.

La meva família és el motor de la meva vida; sense la seva empenta infatigable no hauria arribat on som ara. Gràcies.
Sa Pobla és el municipi que m’ha vist créixer i on m’he format com a persona. Els seus veïnats i veïnades són com una segona família per a mi. L’ombra dels arbres de la plaça Major a la primavera és el lloc on em podreu trobar si algun dia em perd, i la festa de sant Antoni és un dels dies que, any rere any, esper amb més il·lusió.

I què puc dir-vos de Mallorca en tan poques línies i que li faci justícia? Mallorca és mar i és terra. És platja i és muntanya. És bauxa i és descans. És costa i és interior.

Mallorca és artesania i és indústria. És tradició i és innovació. És camp i és ciutat.

Mallorca som jo i ets tu.

Mallorca és la gent que hi vivim i la que la visita.

Mallorca és un lloc per quedar-s’hi eternament.

I, des del Consell de Mallorca, vull contribuir a fer de Mallorca el lloc idoni per viure-hi. O, almanco, no deixaré d’intentar-ho a cada segon. No aturaré fins que faci d’aquesta terra, finita i fràgil, una terra més justa, solidària i igualitària.
Aquesta és la Mallorca que vull. La Mallorca que volem. I, per fer-ho possible, donaré un nou impuls al Consell de Mallorca perquè la institució sigui de cada vegada més útil, més decisiva i més present a la vida de tots i totes. És tasca meva que així sigui i amb tu em compromet que no defalliré fins a aconseguir-ho.

 

 

Catalina Cladera i Crespí
Presidenta del Consell de Mallorca

 

 

Biografia

Catalina Cladera i Crespí. Vaig néixer a Sa Pobla el 1972. Soc llicenciada en economia per la Universitat de Barcelona i màster en gestió pública per la Universitat Autònoma de Barcelona.

He estat Consellera d’Hisenda i Administracions Públiques del Govern de les Illes Balears entre 2015 i 2019, dins del govern de progrés presidit per Francina Armengol.

Soc auditora de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, ens en el qual hi he fet feina en dues etapes, des de 2004 a 2007 i entre 2011 i 2015. He treballat al departament d’Intervenció local i de comptabilitat pública local a l’Ajuntament de Calvià (1998-1999), on posteriorment també vaig ser responsable de l’oficina pressupostària, entre 1999 i 2004. Abans també vaig estar al càrrec de l’oficina pressupostària de l’Ajuntament de Mollet del Vallès (1996-1998).

He exercit com a directora gerent de l’Institut Balear de l’Habitatge entre l’agost de 2007 i el juny de 2011. He estat regidora a l’Ajuntament de Sa Pobla, dins la llista del Partit Socialista de les Illes Balears entre 2015 i 2019, on he format part de la majoria de govern.