Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Premis Mallorca de Creació Literària

El Consell de Mallorca va crear l'any 2005 els Premis Mallorca de Creació Literària amb l'objectiu de fomentar l’escriptura en llengua catalana. Inicialment, amb les modalitats de narrativa i poesia i, durant uns anys, també s’atorgà el Premi de Narrativa Juvenil.

Després que la concessió d’aquestes distincions quedàs suspesa de 2012 a 2015, el Consell de Mallorca considerà molt positiu per a la promoció de l'ús de la llengua catalana impulsar novament la creació literària expressada en aquesta llengua i, per aquest motiu, recuperà els Premis Mallorca de Creació Literària l'any 2016. Des de llavors, cada any es celebra una nova edició dels premis. El 2017, per primera vegada, s'hi incorporà la categoria d'assaig.

 

Premis Mallorca de Creació Literària 2019

Les bases de la convocatòria dels Premis Mallorca de Creació Literària 2019 es publicaren dissabte dia 14 de setembre al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

El termini per presentar les obres acaba dia 4 d’octubre. 

Les obres han d’estar signades amb un pseudònim, han de ser originals i inèdites, escrites correctament en català, i no es poden presentar a cap altre concurs el veredicte del qual s’adopti entre l’1 de juliol i el 31 de desembre de 2019, ambdós inclosos.  

En acabar el termini de presentació d’obres es farà pública la composició dels jurats, 4 persones en cada categoria, que han d’emetre un veredicte abans de dia 15 de desembre. 

La persona guanyadora es compromet a contractar una editorial per publicar l’obra i adquireix també el compromís que es distribueixi durant els primers 6 mesos de 2020.

Els Premis Mallorca de Creació Literària d’enguany es lliuraran en el marc dels actes organitzats amb motiu de la Diada de Mallorca.

Per a més informació, consultau l'apartat Tràmits i procediments relacionats.

 

Tràmits i procediments relacionats