Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Aquí trobareu tota la informació relacionada amb la normalització lingüística que promou el Consell de Mallorca: cursos, recursos en línia, convocatòries de subvencions per fomentar l’ús de la llengua, servei d’assessorament i campanyes per ampliar la presència del català arreu.

El Servei de Normalització Lingüística actua en dos àmbits diferenciats. Internament té la responsabilitat de vetllar per la qualitat lingüística de la documentació que generen el Consell de Mallorca i els organismes que en depenen, així com intervenir en actuacions d’assessorament en relació amb la llengua catalana. I externament duu a terme accions per fomentar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua en tots els àmbits i les activitats de la vida social de l’illa, i propiciar i mantenir relacions amb les institucions, especialment amb els ajuntaments de Mallorca, per tal d’avançar conjuntament en el camí de la normalització.

 

 

S’encarrega dels aspectes normatius de la llengua, du a terme la correcció dels texts que genera la institució, la fixació de models de documents i l’assessorament i col·labora amb altres institucions pel que fa a la normativització.

Treballa per ampliar la presència del català en diferents àmbits. Entre altres iniciatives, elabora plans de millora de l’ús del català en el Consell de Mallorca i centres i organismes que en depenen, així com campanyes adreçades a l’acollida lingüística de la població nouvinguda i a l’ús del català en el món de l’empresa i el treball.També dissenya accions per treballar les actituds lingüístiques del personal de la corporació i prepara actuacions sobre drets lingüístics, vocabularis, cursos de perfeccionament adreçats a mitjans de comunicació i, en general, qualsevol acció que contribueixi a fomentar la llengua.

 

 

Servei gratuït d’assessorament, correcció i traducció de texts adreçat a empreses i particulars. La sol·licitud d’aquest servei es realitza en la seu electrònica del Consell de Mallorca, a la qual podeu accedir des de l’apartat Tràmits i procediments relacionats d’aquesta pàgina.   

Política Lingüística ha enviat 150.000 adhesius de la campanya "Uep!"

Política Lingüística ha enviat 150.000 adhesius de la campanya "Uep!"

(28/04/2020)

Servei de Normalització Lingüística del Consell de Mallorca ha tancat la campanya d'aquests dies de confinament i ja treballa en pròximes edicions

El Servei de Normalització Lingüística de la dirección insular de Política Lingüística ha tancat la campanya "Uep!" amb 150.000 adhesius enviats aquests dies de confinament. Les demandes, sobretot, han provingut de Mallorca, de Menorca i d'Eivissa, i d'altres terres de parla catalana. També, hi ha hagut sol·licituds des d'Anglaterra, Irlanda, Alemanya, Suècia, Argentina, Xile...

La campanya d'adhesius de whatsapp "Uep!" es va posar en marxa dia 6 i es va tancar el 16 d'abril per mitjà de les xarxes socials de Llengua Mallorca, després de la gran acollida de la campanya “Per Nadal, molts d’anys!”. Aquesta edició d'abril s'han superat totes les expectatives perquè gairebé s'ha duplicat la demanda i s'han enviat al voltant de 2.500 missatges amb els adhesius, mil més que l'edició nadalenca.

L’objectiu de la campanya “Uep!” era que tothom pugués interactuar a WhatsApp en català de manera desenfadada i amb expressions que fossin pròximes i familiars. Per aconseguir-ho, es va posar a l’abast de tothom una seixantena d’adhesius que es podien rebre de manera gratuïta si s’enviava un missatge de WhatsApp al telèfon 660 427 572 i s’hi indicava el sistema operatiu del mòbil: Android o iOS. La línia es va col·lapsar diverses vegades per la gran demanda que varen tenir els adhesius.

El Servei de Normalització Lingüística ja treballa en futures campanyes de dinamització lingüística a les xarxes socials.

Tràmits i procediments relacionats