Resolta la concessió d’ajudes pel desenvolupament d’activitats culturals als pobles de Mallorca

Resolta la concessió d’ajudes pel desenvolupament d’activitats culturals als pobles de Mallorca

(25/09/2021)

Una seixantena de projectes d’ajuntaments com espectacles, esdeveniments, activitats i llibre han rebut la subvenció per 2021. 

El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística ha resolt ja la convocatòria de subvencions pel desenvolupament d’activitats d'administració local o dels organismes autònoms que en depenen. La quantia total de 400.000 euros ha estat repartida en tres línies de concessió: projectes culturals, fires, mostres, certàmens i festivals d'arts escèniques i edició de llibres, fonogrames i audiovisuals.

Així, gràcies a aquestes subvencions s’han duit a terme o es duran projectes com el I Festival Líric de Llucmajor o el Clàssics cultivats i Festival de música lírica a Campos. El pressupost total per aquesta primera línia destinada a Projectes culturals era de més de 250.000 euros que finalment s’han dividit entre 29 ajuntaments. 

Pel que fa a la línia 2, per fires, mostres, certàmens i festivals d'arts escèniques, els  101.800 euros han estat repartits entre sis esdeveniments culturals d’àmbit local, com per exemple el XXVI Fira de teatre de Manacor o el Cool Days Festival d’Artà. 

Els més de 46.000 euros destinats a la línia 3, edició de llibres, fonogrames i audiovisuals, han estat repartits entre 25 activitats culturals, on pràcticament totes elles han rebut la dotació màxima de 2.000 euros de subvenció. Així, gràcies a aquestes ajudes s’han pogut editar i publicar títols com La Història de Vilafranca en còmic, l’edició del llibre de S’Era Esfondrada de Sencelles o del llibre d’arts plàstiques i visuals del Casal de Cultura Can Gelabert de Binissalem.

Podeu consultar el llistat complet de les ajudes concedides al BOIB.

Subvencions a espais de creació

D’altra banda, aquesta setmana el BOIB ha publicat la concessió de  84.511,88 euros en subvencions a favor de les entitats que gestionen espais de creació artística contemporània i sales alternatives d’exhibició. Els espais que han rebut subvenció el 2021 són Sala La Fornal, 6A Galeria d'art/ Taller 6A, Sa Talaia, Centre cultural Casa Planas i el Centre d’Investigació Escènica de Sineu.