Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Des del 1986, el Consell de Mallorca aposta per la formació ocupacional i, mitjançant el Servei d’Ocupació de les Illes Balears i el Fons Social Europeu, desenvolupa programes formatius destinats a recuperar oficis tradicionals i oficis orientats a tenir cura del nostre entorn (margers i margeres, mestres d’aixa, personal forestal, personal relacionat amb la jardineria, l’agricultura…).

El Consell de Mallorca participa de les convocatòries de subvencions del SOIB, per executar programes mixts de formació i d’ocupació, que permeten a persones desocupades adquirir les competències professionals necessàries per a la inserció laboral. Són programes on es combina la formació i pràctica professional en un context real de feina.

Actualment es duen a terme dos projectes:

  • Programa Soib Jove Formació i Ocupació S’Ermita IV: activitats en conservació i millora de monts i activitats de construcció de pedra en sec.
  • Programa Soib 30 Formació i Ocupació S’Hortet IV : activitats auxiliars en agricultura, activitats en conservació i millora de monts i aprofitaments forestals.

També participa de les convocatòries de subvenció del SOIB per impartir especialitats formatives conduents i no conduents a certificats de professionalitat adreçades preferentment a persones desocupades (SOIB Formació per a desocupats) i els propers cursos estan prevists que comencin a partir del mes de novembre de 2023:

  • Gestió de Residus urbans i industrials: S'impartirà al centre de formació CIEA Centre d'Informació i Educació Ambiental, ubicat al Parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca a Marratxí.
  • Construcció de pedra en sec-marger: S'impartirà al centre de formació Escola de margers, ubicat a la finca pública de Raixa a Bunyola. 

Projectes actius

Documents relacionats