El Teatre Principal estrena La revolució de les coses petites aquest divendres

El Teatre Principal estrena La revolució de les coses petites aquest divendres

(21/01/2021)

Aquesta obra de Jaume Miró es representarà a la Sala Gran fins dia 24

El Teatre Principal de Palma estrenarà demà divendres 22 de gener l'obra teatral La revolució de les coses petites, original de Jaume Miró i que ha estat dirigida per Carla Rovira. La revolució de les coses petites és una coproducció del Teatre Principal amb la companyia Noctàmbuls interpretada per Bàrbara Nicolau i Albert Artiaga i que ha comptat amb el disseny d'art de Joan Miquel Artigues.
Aquesta obra, que inicialment s'havia de representar a la Sala Petita, es va passar a la Sala Gran després de la reducció de l'aforament al 30% que varen establir les autoritats sanitàries.

Precisament, durant la presentació del muntatge teatral, Bel Busquets, vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, ha destacat els esforços que fa el Teatre Principal per mantenir la seguretat dels seus espectadors, artistes i treballadors i que "la cultura és segura i el teatre com a expressió cultural és imprescindible per mantenir la cohesió social".

L'autor, Jaume Miro, ha explicat que en aquesta obra ha volgut reflexionar sobre "el mite de la caverna" sobre la invariabilitat de les coses "que ens ve donada per la família, per la societat, per l'entorn...". Una parella, que espera un fill, entra en crisi per la decisió d'ell, després de molts episodis d'ansietat, de replantejar-se l'existència, de renunciar al món des de casa. "Són dos personatges que cerquen resposta a totes aquestes coses que bullen per dins" diu Jaume Miró.

L'obra ha seguit un procés molt viu i en constant creació. Va sorgir a un Torneig de Dramatúrgia, on quedà finalista; després va passar per lectura dramatitzada i per l'Obrador de la Sala Beckett per finalment ser coproduïda pel Teatre Principal i veure ara la seva escenificació i estrena.

Per Josep R. Cerdà, director del Teatre Principal, La revolució de les coses petites és un "bon exemple del que volem fer al Teatre Principal: donar veu als autors mallorquins contemporanis; un text que sorgeix d'altres iniciatives culturals, de les quals n'hi ha moltes a Mallorca, però a vegades no les sabem connectar; i la col·laboració d'artistes mallorquins amb artistes de la resta del món, de Catalunya en aquest cas amb la participació de la directora Carla Rovira, una opció que facilita la mobilitat de l'obra i potencia el mercat natural en llengua catalana".

Cal afegir que després de l'estrena del divendres, a les 19 hores, hi haurà un col·loqui Principal Plus amb l'equip artístic i que la funció del dissabte 23, també serà emesa en línia. La funció del diumenge 24 serà a les 18 hores.