Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mobilitat i Infraestructures reprèn les obres del vial cívic del Camí Salard

Mobilitat i Infraestructures reprèn les obres del vial cívic del Camí Salard

(10/03/2023)

Iván Sevillano: «Les actuacions, que donen solució a una reivindicació històrica dels veïns i veïnes de la zona, ja s’han reiniciat. Volem agrair a les associacions la paciència i confiança que han tingut»

Des del dilluns 13 de març fins al 5 d’abril es desviarà el trànsit del tram de carril de pujada del Camí Salard sentit Rafal Nou

El departament de Mobilitat i Infraestructures anuncia que s’han reprès les obres del vial cívic del Camí Salard. Es continua així amb aquesta intervenció que té com a objectiu connectar el barri del Rafal Nou amb la rotonda del camí Vell de Sineu (Ma-3011). Les obres compleixen amb la reivindicació històrica dels veïns i veïnes de la zona, i consisteixen a crear un vial amb una amplada de 2,2 metres de carril bici i un altre espai per a vianants de dimensions variables entre 3 i 8 metres.

Iván Sevillano, conseller de Mobilitat i Infraestructures, ha dit que «amb aquesta obra satisfem una de les reivindicacions històriques dels veïns d’aquesta zona, com és el carril bici i el carril cívic». Així, el conseller també ha destacat que «és un altre exemple de la nostra aposta per fer projectes de petita escala, que millorin la nostra xarxa secundària i que connectin zones urbanes, amb la visió posada en el ciclista i en el vianant». «Aquest projecte, a més de donar resposta a una reivindicació veïnal, amplia la xarxa de quilòmetres de carril bici de Mallorca i contribueix al canvi de model de mobilitat que estam impulsant durant tota aquesta legislatura. Volem agrair a les associacions la paciència i confiança que han tingut», ha afegit el conseller Sevillano.


Al detall, es duran a terme una sèrie d’actuacions als voltants del camí Salard per millorar-ne el flux de vehicles i reduir-ne, al màxim, l’impacte mediambiental. Es rectificarà el radi de sortida de les rotondes del Rafal Nou i la del camí Vell de Sineu, per millorar-ne el trànsit dels carrils interiors, que estan molt saturats en hora punta. A la glorieta sud es crearà un carril específic d’accés directe al camí Salard des de la Ma-3011, per millorar-ne la connexió i per descongestionar-la. I també s’hi plantaran 68 arbres, disposats de manera alineada amb el traçat de la nova vorera. Pel que fa al nou enllumenat, es definirà per tot el tram del camí Salard i s’adequarà tenint en compte paràmetres de seguretat viària i de condicionament urbanístic. En l’actualitat, només està il·luminat un tram petit del camí Salard, per això es preveu instal·lar-hi més de 40 fanals.

També s’instal·larà una xarxa de pluvials la qual transcorrerà per davall del carril bici. Aquesta xarxa de drenatge garantirà una captació, recollida i canalització subterrània eficaç de l'escolament de l'aigua superficial i evitarà que s'acumuli al llarg de la vorada que separa el carril bici de la vorera adossada elevada projectada.
«Fins ara, aquest carrer mancava d’una xarxa de drenatge, la qual cosa suposava habituals situacions d'inundacions. A partir d’ara, amb aquesta actuació, aquest problema quedarà resolt. També hem aprofitat aquesta aturada de les obres per incloure les peticions que els veïns i veïnes de la zona ens havien fet arribar; especialment, quant al condicionament del parterre que hi haurà entre el vial cívic i les parets de les finques», ha explicat Iván Sevillano.

 

Aquesta intervenció està situada en el terme municipal de Palma entre el barri del Rafal Nou, en la part nord, i en la zona sud amb una glorieta de la MA-3011 que dona accés al polígon industrial de Son Morro i a l’hospital de Son Llàtzer. El pressupost de la intervenció ascendeix a 846,216,91 euros.


AFECCIONS AL TRÀNSIT DES DEL DILLUNS 13 DE MARÇ FINS AL 5 D’ABRIL

A causa dels treballs d’execució de la xarxa de drenatge de les obres de construcció del carril bici al Camí Salard, es tallarà al trànsit des del dilluns 13 de març fins al 5 d’abril les 24 hores del dia el tram de carril de pujada del Camí Salard (sentit el Rafal Nou) des de la rotonda d’Obramart Palma (Bricomart) fins a la rotonda intersecció amb els carrers Biniamar i de Son Gibert:
· Pel trànsit afectat pel tall s’habilita com a ruta alternativa el desviament per carretera Ma-3018 sentit Palma - carrer Mare de Déu de Montserrat - carrer Biniamar.

Pla dels talls de carril