Vés enrere El Consell es compromet a ajudar en les obres de rehabilitació de dos immobles de l’Obra Cultural Balear

El Consell es compromet a ajudar en les obres de rehabilitació de dos immobles de l’Obra Cultural Balear

(28/03/2023)

La renovació dels dos espais permetrà donar un millor servei a la ciutadania i a altres entitats germanes del teixit cultural de les Balears

El Consell de Mallorca, a través del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, ha signat avui un protocol general d’actuacions juntament amb l’Ajuntament de Palma, el Govern de les Illes Balears i l’Obra Cultural Balear per dur a terme les obres de rehabilitació de dos immobles propietat de l’entitat, situats a Palma.

Ambdós espais necessiten ser renovats, eliminant-ne les humitats existents, i habilitats per tal de convertir-se en sales despatxos i també en seus d’altres entitats afins a l’Obra Cultural Balear. Així, les tasques de rehabilitació permetran donar un millor servei a la ciutadania i a altres entitats germanes del teixit cultural de les Illes Balears.

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha afirmat que «l’Obra Cultural és una entitat amb una trajectòria inqüestionable a favor de la llengua i la cultura d’aquest país. És per això que les institucions d’autogovern tenen el deure de col·laborar-hi, per poder seguir endavant la seva tasca amb unes infraestructures adequades».

Per a l’impuls, desenvolupament i seguiment d’aquest protocol, es crea també una Comissió de Seguiment composta per dos representants de cada administració i de l’OCB, designats pel conseller, batle o junta respectiva. Aquesta Comissió es reunirà semestralment per posar en comú les inquietuds i incidències que vagin sorgint, així com per cercar-ne l’impuls.

La vigència del document és de 4 anys des del dia següent a la seva firma, podent-se prorrogar per un període addicional màxim de 4 anys més.