Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell organitza un debat sobre prostitució al voltant de l'obra Prostitución estrenada al Teatre Principal

El Consell organitza un debat sobre prostitució al voltant de l'obra Prostitución estrenada al Teatre Principal

(19/01/2022)

La Direcció Insular d'Igualtat va convidar les expertes en gènere Paloma Martín i Neus Tur al col·loqui en el qual el públic va participar activament.

Èxit d'assistència i de participació en el debat que va organitzar, la Direcció Insular d'Igualtat del Consell de Mallorca i el Teatre Principal al voltant de l'obra Prostitución, d'Andrés Lima i Albert Boronat, protagonitzada per Carmen Machi, Nathalie Poza, Carolina Yuste, que va estrenar el Teatre, el passat 8 i 9 de gener.

Unes 60 persones varen assistir al col·loqui al qual varen estar convidades les expertes en gènere Paloma Martín i Neus Tur. Les dues ponents tenen una trajectòria professional i laboral amb una ampla experiència en relació amb la temàtica objecte de debat. Martín és sociòloga i treballadora social que ha fet feina a l'entitat Metges del Món. També és doctora en estudis de gènere i autora de la tesi: Tu pagues? Aproximació als discursos sobre sexe de pagament en els homes de Balears. Per la seva banda, Tur és llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració, té un màster Interuniversitari en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania amb experiència investigadora en temes de prostitució.

L'obra de teatre va servir per obrir un debat en el qual es va parlar sobre el paper dels homes com a clients de prostitució, i com evadeixen ser visibilitats com a protagonistes d'aquesta realitat, evitant així l'estigma i. Es va reflexionar sobre els motius i els comportaments del gènere masculí en relació amb aquest món. El punt que va provocar més participació va ser tot el relatiu a la necessitat d'una educació sexual afectiva i els perills que suposa per als nins i nines i adolescents l'accés a la pornografia i les noves portes d'entrada que poden conduir a la prostitució a través de les xarxes socials. I també es va debatre sobre l'augment de la cosificació de les persones, sobretot de les dones i la indefensió de persones migrades, sense papers que de vegades no veuen altres sortides per tenir ingressos que la prostitució.

La directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach va valorar molt positivament el resultat del debat que va tenir lloc a la Sala Petita del Principal.