Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El ple del Consell de Mallorca ha aprovat 325.495 euros en subvencions al teixit cultural

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat 325.495 euros en subvencions al teixit cultural

(13/05/2021)

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat 325.495 euros en subvencions al Gremi de Llibreters de Mallorca, l’Associació Cultura Inclusiva Balears, el Bisbat de Mallorca i la Fundació Teatre Principal d'Inca que serviran per a difondre la llengua, la cultura i millorar-ne l’accessibilitat. Les subvencions adreçades al Bisbat i Teatre Principal d’Inca s’han aprovat per unanimitat, la del Gremi Setmana del llibre en català, tots els grups han votat a favor, excepte VOX que ha votat en contra. La destinada a l’Associació Cultural Inclusiva no han tengut cap vot contrari.
 
Així, la concessió d’una subvenció nominativa de 20.000 euros favor de l’Associació Cultura Inclusiva Balears possibilita el desenvolupament informàtic de la plataforma Apropa Cultura Balears, que ofereix programació cultural a preus assequibles per a col•lectius específics així com esdeveniments a equipaments culturals accessibles per a persones amb diversitat funcional. 

La subvenció nominativa de 25.000 euros a favor del Bisbat de Mallorca té per objecte donar suport al seu projecte anual de catalogació informàtica del fons de la Biblioteca Diocesana.

D’altra banda, el Gremi de Llibreters de Mallorca rebrà 30.000 euros per dur a terme, enguany, la XXXII Setmana del Llibre en Català enguany. 

Així mateix, s’ha aprovat la concessió d'una subvenció nominativa de 250.495,60 euros a favor de la Fundació Teatre Principal d'Inca, per donar suport a les obres de reforma i rehabilitació que es realitzaran enguany.