Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Santa Eugènia s’afegeix a la llista de municipis adherits a l’Agència de Defensa del Territori

Santa Eugènia s’afegeix a la llista de municipis adherits a l’Agència de Defensa del Territori

(11/03/2020)

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, i el batle de Santa Eugènia, Pep Lluís Urraca, han signat avui el conveni mitjançant el qual l’ajuntament cedeix les competències en disciplina urbanística a l’Agència de Defensa del Territori (ADT). Amb aquesta firma, l’ADT assumeix la inspecció, sanció i restabliment de la legalitat urbanística al sòl rústic comú d’aquest municipi. A l’acte, també ha participat el director gerent de l’ADT, Tomeu Tugores.

“Era una demanda important del poble i va ser un dels primers acords que vàrem aprovar en ple” ha recordat el batle. “En un municipi com el nostre, controlar la disciplina en sòl rústic comú era una prioritat”, ha apuntat.

Per la seva part, la consellera Garcías ha agraït a l’ajuntament la seva confiança en l’Agència de Defensa del Territori, i ha expressat que “avui hem fet una passa més en la defensa de la protecció del territori de Mallorca i en l’aposta del Consell de Mallorca per seguir ampliant l’acció de l’ADT”.

Amb aquest, ja són 28 els municipis que han delegat la disciplina urbanística en l’Agència de Defensa del Territori, i aviat en seran 30, ja que tant Andratx com Calvià han aprovat que un cediran les competències a l’ADT i signaran el conveni en els propers mesos. D’una banda, a la plenària del Consell de Mallorca de demà dijous està prevista l’aprovació de l’adhesió d’Andratx, el tràmit previ a la signatura del conveni, mentre que Calvià ja ho ha aprovat en plenària municipal.

L’ADT ja exerceix les seves competències, directament, a més de la meitat dels municipis de Mallorca, amb convenis amb Santa Eugènia, Campanet, Puigpunyent, Algaida, Marratxí, Son Servera, Montuïri, Artà, Felanitx, Mancor de la Vall, Alaró, Bunyola, Santa Maria del Camí, Sóller, Búger, Selva, Llubí, Capdepera, Fornalutx, Sineu, Campos, Manacor, Inca, Esporles, Pollença, Sencelles, Vilafranca i Sa Pobla.

La delegació de competències municipals en matèria de disciplina urbanística a favor de l'Agència implica l'assumpció de les facultats relatives a inspecció, sanció i restabliment de la legalitat urbanística, en relació amb les obres, usos del sòl i actuacions que es desenvolupin sense llicència o ordre d'execució o sense ajustar-se a les seves condicions en les diferents categories de sòl rústic del terme municipal. Aquestes prestacions són gratuïtes per als ajuntaments.