Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Ruben Östlund protagonitza la primera jornada de formació per a guionistes organitzada per la Mallorca Film Commission

Ruben Östlund protagonitza la primera jornada de formació per a guionistes organitzada per la Mallorca Film Commission

(03/05/2023)

Un centenar d’assistents participen al taller, que s’inclou dins el programa internacional de desenvolupament de guions per a projectes audiovisuals «Illes de Ficció 2023»

El cineasta suec Ruben Ötstlund ha estat avui el protagonista de la primera jornada de formació per a guionistes organitzada per la Mallorca Film Commission. Sota el títol Storytellers, aquest taller s’inclou dins el programa internacional de desenvolupament de guions per a projectes audiovisuals «Illes de Ficció 2023».

La jornada, presentada pel director de la Mallorca Film Commission, Pedro Barbadillo, ha comptat amb un centenar d’assistents. Durant la intervenció, el director i guionista Ruben Östlund ha assegurat que «les imatges en moviment són la forma més poderosa d’expressió humana, ja que tenen un gran impacte en la nostra manera de veure les coses i d’actuar, alhora que capturen el nostre comportament d’una forma única».

Per a l’autor de Triangle de tristesa, guanyadora l’any passat de la Palma d’Or del Festival de Cannes, «les pel·lícules tenen, fins i tot, una gran incidència en comportaments socials. Per exemple, després de l’estrena de la sèrie Secrets d’un matrimoni, del director Ingmar Bergman, a Dinamarca es va registrar un augment en el nombre de divorcis». «Els científics han identificat la forma en què l’ésser humà, des que neix, imita qui té al voltant, i això és el que continuem fent durant tota la vida, imitar i interpretar un paper», ha assenyalat Östlund.

Per al cineasta suec, que resideix part de l’any al municipi de Campos, «també els mitjans de comunicació creen comportaments en l’ésser humà, al mateix temps que els reflecteixen entre els seus continguts. Això no és contradictori amb la llibertat d’expressió, però sí han de tenir-ho en compte, que és una cosa molt diferent».

Finalment, Ruben Östlund ha explicat al centenar d’assistents la seva manera d’abordar el procés creatiu que porta a la creació d’un guió cinematogràfic, prenent com a exemple un projecte en el qual està treballant. En aquest sentit, ha posat èmfasi en la conveniència de «parlar del guió que tenim al cap des del principi per poder rebre algunes idees d’altres persones i per provar si el que anem escrivint realment funciona».

Una vegada acabat el taller d’Östlund, els participants del programa «Illes de Ficció» han desenvolupat una jornada de scouting per identificar possibles localitzacions per a projectes audiovisuals futurs, un esdeveniment que ha tingut lloc a bord del vaixell Rafael Verdera, el més antic de la flota espanyola.