Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Reobre al trànsit la carretera que uneix Sóller i Fornalutx

Reobre al trànsit la carretera que uneix Sóller i Fornalutx

(02/01/2020)

La circulació a la principal via de connexió entre els dos municipis va quedar tallada el passat 16 de desembre pel despreniment de part del mur de contenció que sostenia la carretera.

La carretera Ma- 2121, que comunica les localitats de Sóller i Fornalutx, tornarà a obrir al trànsit a partir de demà a les 13 hores. Tècnics del departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca i operaris de l’empresa encarregada del manteniment han demolit i tornat a reconstruir el tram de la carretera afectat pel despreniment del mur de contenció que sostenia la via. 

Les tasques, que varen començar el passat 17 de desembre, han durat poc més de dues setmanes. Durant tot aquest temps no s’ha pogut circular entre el km 0 i el km 2,4 de la carretera. En aquest sentit, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha destacat que “era per nosaltres una prioritat assegurar el restabliment de la calçada com més aviat millor, tant per motius de seguretat com de mobilitat. La nostra intenció era que el perjudici patit pels veïns i veïnes fos el menor possible, especialment en unes dates tan assenyalades”. 

L’obra, declarada d’emergència, han consistit en la neteja i en la identificació, localització i comprovació de l’estat de les canalitzacions que hi ha a la zona així com en la demolició completa del tram d’obra que es troba a l’alçada del quilòmetre 1,2 de la carretera i que ocupava entre 12 i 15 metres. Amb la reconstrucció i posterior asfaltat han conclòs les tasques previstes que permeten tornar a habilitar la via al trànsit tot i que encara quedaran per fer petites actuacions d’embelliment de la paret i rematades finals de l’obra. 

A més de les actuacions esmentades, s’ha aprofitat per revisar tot el mur de contenció paral·lel al curs del torrent. En aquest sentit, s’ha detectat un únic punt en el qual també es treballarà durant els pròxims dies com a mesura de prevenció i sense que aquesta actuació suposi cap afectació del trànsit. Iván Sevillano ha explicat que “s’ha detectat un petit bombament, no suposa cap risc immediat però hi actuarem com a mesura preventiva, per evitar un futur mal major.”

Tot apunta que la humitat provocada per les intenses pluges ha estat la causa del debilitament del mur i posterior despreniment. Tot i això també es contempla la possibilitat que el pas de camions de gran tonatge per obres pròximes hi hagi contribuït de manera significativa.