Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Refugi nou de Galatzó: de porqueres a refugi per a excursionistes

Refugi nou de Galatzó: de porqueres a refugi per a excursionistes

(24/01/2022)

Aurora Ribot destaca que «l’objectiu és continuar oferint espais a la ciutadania perquè la natura sigui una alternativa d’oci sostenible»

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, acompanyades del batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, han visitat les obres del nou refugi ubicat a les antigues porqueres de la finca pública de Galatzó.

Amb un pressupost d’1.410.000 euros, provinents de l’impost de turisme sostenible, aquest refugi, adjudicat les obres a l’empresa Obras y Promociones Comas SA, disposarà de 52 places distribuïdes en 12 dormitoris, cuina, menjadors per a les persones usuàries, habitatge per als guardes i una sala multifuncional per fer activitats culturals i d’educació ambiental amb unes vistes incomparables a la serra de Tramuntana.

«Aquest refugi nou donarà més vida a la Ruta de Pedra en Sec i a la xarxa de refugis, ja que se situa a l’entrada de la serra de Tramuntana, en una zona on fins ara no n’hi havia cap», ha expressat la presidenta Cladera. «A més, lliga natura, senderisme i un tipus de turisme respectuós amb l’entorn que ajuda a desestacionalitzar l’oferta de Calvià i de Mallorca, a banda de contribuir a la recuperació de la finca pública de Galatzó», ha dit. Cladera també ha recordat que és una inversió finançada amb l’impost de turisme sostenible.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha explicat que «continuam fent créixer la xarxa de refugis del Consell de Mallorca. Enguany ja hi podrem incorporar el refugi de Galatzó i tenim en fase de redacció el projecte del refugi de Raixa. L’objectiu és continuar oferint espais a la ciutadania perquè la natura sigui una alternativa d’oci sostenible i per a totes les butxaques.»

«Amb la visita d’avui, hem pogut confirmar que serà un dels millors refugis de la xarxa. Ja no només per l’entorn incomparable en què s’ubica, sinó també per les instal·lacions. Comptarà amb una sala per a esdeveniments amb una de les millors vistes de tota la serra de Tramuntana», ha afegit la consellera.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, «ha explicat que, des de fa anys, el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament treballa per recuperar els usos agropecuaris per al municipi i per convertir la finca en un punt d’atracció en temporada mitjana i alta». En aquest sentit, Alfonso Rodríguez ha agraït l’aposta que ha fet el Consell de Mallorca per la recuperació de les porqueres per ubicar el refugi.
 
La finca de Galatzó, adquirida per l’Ajuntament de Calvià l’any 2006, té un gran valor cultural, històric i natural. Per la finca passa la Ruta de Pedra en Sec en la variant que parteix des Capdellà, concretament l’etapa de Galatzó fins al refugi de sa Coma d’en Vidal.

També han assistit a la visita d’avui la tinenta de batle de Participació Ciutadana, Joventut, Medi Ambient i Memòria Democràtica, Marga Plomer; el regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Rafel Sedano, i el director general de Desenvolupament Sostenible, Francisco Giménez.

Vídeos

visita obra