Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Política Lingüística subvenciona per primera vegada jocs de taula en català

Política Lingüística subvenciona per primera vegada jocs de taula en català

(15/04/2023)

La Direcció Insular augmenta en 50.000 euros la quantia destinada als ajuts a la producció editorial i fonogràfica en llengua catalana

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Política Lingüística, publica la convocatòria d’ajuts de mínims a la producció editorial i fonogràfica en llengua catalana. El termini per demanar-la acaba el 10 de maig. 

Per primera vegada, la institució insular inclou dins la convocatòria de subvenció una línia específica per a jocs de taula i similars en llengua catalana. D’aquesta manera, l’objecte de la subvenció és la producció i l’edició de llibres, audiollibres, fonogrames i jocs de taula en català. Tots ells, en qualsevol format, tant físic com digital. Aquests s’han d’editar i consignar a l’Oficina del Dipòsit Legal del Consell de Mallorca entre l’1 de juny de 2022 i el 31 de maig de 2023, ambdós inclosos.

Enguany, la Direcció Insular de Política Lingüística hi destina un total de 400.000 euros, 50.000 euros més que l’any anterior. Així, la línia d’ajudes per a obres libràries està dotada amb 320.000 euros, a la d’obres discogràfiques s’hi destinen 70.000 euros, mentre que a la línia adreçada a jocs de taula i similars s’hi destinen 10.000 euros.

Pel que fa als llibres, es poden acollir a aquesta convocatòria les obres exclusivament en llengua catalana que es comercialitzin a través de llibreries o plataformes de venda de llibres digitals i audiollibres. 

Respecte als fonogrames, són subvencionables els discs de llarga durada (LP), els compactes (simples o dobles), els maxisingles i els fonogrames en format digital, l’autor o els intèrprets dels quals siguin de les Illes Balears i que tenguin la lletra exclusivament en català. A més, s’han de comercialitzar a través d’establiments adients.

Referent als jocs de taula i similars, rebran l’ajuda aquells jocs de taula i altres elements que impliquin una producció gràfica en suport de paper, cartolina, cartó, plàstic o similar, la temàtica dels quals tengui relació amb algun element històric, cultural o tradicional de Mallorca. Així mateix, el text ha de ser exclusivament en llengua catalana.

Enllaç al tràmit: https://seu.conselldemallorca.net/fitxa?key=115493