Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mobilitat i Infraestructures inicia les obres per instal·lar pantalles acústiques al carril d’incorporació de la Ma-1 a Palmanova

Mobilitat i Infraestructures inicia les obres per instal·lar pantalles acústiques al carril d’incorporació de la Ma-1 a Palmanova

(24/05/2022)

L’objectiu de la intervenció és reduir el renou al qual es troben exposats els habitatges propers

Mobilitat i Infraestructures ha iniciat avui les obres d’instal·lació de pantalles acústiques al carril d’incorporació a la Ma-1 a Palmanova. La finalitat de la intervenció és reduir el renou al qual es troben exposats els habitatges adjacents al carril d’incorporació a la Ma-1, a Palmanova, al terme municipal de Calvià. A l’inici d’obres han assistit la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, el batle de Calvià Alfonso Rodríguez, i la directora Insular d’Infraestructures Olga Martínez. 

"Començam una intervenció que per nosaltres és prioritària, però que sobretot ho és pel centenar de veïnats i veïnades d'aquesta zona de son Caliu" ha expressat Cladera. «Donam resposta a una necessitat i demanda dels residents que el batle ens va expressar a principi de legislatura i que en poc temps serà una realitat, reduint de manera molt important la contaminació acústica i millorant la qualitat de vida» ha apuntat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera.


Iván Sevillano, conseller de Mobilitat i Infraestructures, ha explicat que «aquesta intervenció era prioritària per millorar les condicions de vida dels veïns i les veïnes que viuen prop de la Ma-1, i que estaven patint, des de fa molts d’anys, una intensitat de renou molt elevada a causa dels vehicles que passen per l’autopista. Es tracta, per tant, d’una actuació de salut pública, amb aquesta obra volem mitigar el renou de l’entorn al màxim possible per millorar el benestar i la qualitat de vida d’aquestes famílies.»


Actualment, la Ma-1 ja disposa de pantalles acústiques al llarg del seu recorregut i al voltant del nucli urbà de Palmanova. Això no obstant, hi ha un focus de generació de renou a causa de la circulació viària en el carril d’incorporació que afecta diversos habitatges adjacents. «És per això que, amb aquesta intervenció, actuam directament en el focus per reduir la contaminació acústica que pateixen casi sis-cents veïns i veïnes en primera línia i dos mil en segona i tercera línia», ha assenyalat Sevillano.
El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell va encarregar un estudi acústic detallat amb la consegüent redacció del projecte constructiu per posar les  pantalles que ara es començaran a instal·lar. L’estudi acústic, que inclou un modelatge digital a partir dels plànols cartogràfics i una simulació numèrica a partir del programa CADNA. A més, les pantalles s’instal·laran entre perfils metàl·lics, disposats cada 4 metres, l’actuació i instal·lació de pantalles acústiques serà de 172 metres lineals.


«Des del departament de Mobilitat i Infraestructures no només actuam per al manteniment de les carreteres, l'eliminació de trams de concentració d'accidents o la creació de vials cívics i per a bicicletes (com els que tenim ara mateix en execució: Rotonda de Can Valero, rotonda de Camp de Mar o rotonda de Raixa), també tenim cura de la qualitat de vida dels mallorquins i mallorquines que viuen a prop dels entorns de carreteres. En aquest sentit, intervencions com aquestes: d'instal·lació de pantalles acústiques són habituals en diferents punts de la xarxa viària de carreteres del Consell de Mallorca. Sense anar més lluny, en les pròximes setmanes iniciarem una altra obra de característiques similars també a Calvià.»


El pressupost és de 152.158,87 €, l’empresa adjudicatària és VOPSA i la duració estimada de l’obra és de 4 mesos. El trànsit de la via no es vorà afectat. La presidenta del Consell de Mallorca i el conseller de Mobilitat i Infraestructures també han realitzat una visita de seguiment als túnels de Peguera i a la rotonda de Camp de Mar, també hi ha assistit el batle d’Andratx i diferents regidors. 

 

Vídeos

palmanova