Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Mobilitat i Infraestructures inicia les obres de construcció de la cinquena estació d’ITV a Son Bugadelles

Mobilitat i Infraestructures inicia les obres de construcció de la cinquena estació d’ITV a Son Bugadelles

(30/08/2022)

Serà una estació més moderna, funcional i respectuosa amb el medi ambient que incrementarà la capacitat inspectora de la xarxa insular d’estacions d’ITV amb vista al 2023

Mobilitat i Infraestructures inicia avui les obres de construcció d’una estació d’ITV a Son Bugadelles, la cinquena de la xarxa, que oferirà quatre línies d’inspecció. Amb aquesta descentralització del servei en una zona nova, es preveu millorar i ampliar els punts d’atenció de la ITV per al 2023. Han assistit a la visita de les obres la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano; el Director Insular d'ITV; Sergio Rajoy, Juan Pedro Yllanes, vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica; Francisca Ramis, cap provincial de la DGT Illes Balears, i el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez.


La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera ha explicat que «Gràcies a tots i totes per acompanyar-nos en la posada de la primera pedra de la qual serà la nova ITV de Calvià, un projecte en el qual fa temps que hi estam treballant. Vull agrair la predisposició del batle de Calvià i del seu equip i a tota la col·laboració interinstitucional. Avui és un dia important perquè millorarem i ampliarem el servei d'ITV a tota Mallorca»


Aquesta cinquena estació serà més moderna, funcional i respectuosa amb el medi ambient i incrementarà la capacitat inspectora de la xarxa insular d’estacions d’ITV amb vista al 2023. «Suposarà la millora definitiva per al servei d’ITV de l’illa. En els dos primers anys de legislatura hem aconseguit no sols reduir dràsticament les llistes d’espera de cinc mesos a pocs dies, sinó que hem abaratit les taxes dues vegades, i ens hem convertit, així, en el territori amb els preus d’inspecció més econòmics de tot l’Estat. La rebaixa total ha estat gairebé d’un 50 %» ha explicat el conseller Iván Sevillano. 


El vicepresident Yllanes, per part seva, ha volgut fer èmfasis en les qüestions mediambientals i de sostenibilitat que incorpora l'estació. «Des de les administracions hem de ser exemplars amb la resta de ciutadania i teixit econòmic de les illes, hem de ser capdavanters en les actuacions que volem impulsar als sectors. Per aquest motiu, em congratula que aquesta instal·lació incorpori els màxims criteris d'eficiència energètica per tal d'optimitzar el consum, ja que comptarà amb autoconsum d'energia fotovoltaica amb una potència de 37,8 kW i sistemes tèrmics renovables per la climatització a través de l'aerotèrmia. Per tant, un exemple com el desplegament d'infraestructures es pot fer amb el mínim impacte possible en el consum energètic, contribuint així tant a l’estalvi econòmic com a la reducció d’emissions contaminants»


El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha celebrat l'inici de les obres d'adequació del solar municipal que ha estat cedit al Consell de Malloca per a la instal·lació de la cinquena estació de la ITV a Mallorca, destacant que «aquesta actuació ha estat possible gràcies a la col·laboració entre ambdues administracions, la qual cosa permetrà acostar un servei tant important com la inspecció tècnica de vehicles a la ciutadania de Calvià, que ja ha vist els beneficis i avantatges amb la instal·lació temporal de la ITV mòbil a Magaluf». Els terrenys foren adquirits per l'Ajuntament de Calvià, per la qual cosa formen part del patrimoni municipal. El solar ha estat cedit per 35 anys al Consell de Mallorca, que abonarà un cànon anual a l'Ajuntament. 


El contracte per a la redacció del projecte, execució de l'obra i dotació de subministraments de la cinquena estació d’ITV a Mallorca l’ha tramitat i adjudicat el Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell insular de Mallorca. 


L’estació de Son Bugadelles oferirà quatre línies d’inspecció: dues de vehicles lleugers i dues d’universals tant per a vehicles pesants com lleugers, a més d’una cabina d’inspecció per a vehicles de dues rodes. Per tant, aquesta ITV a la zona de Calvià tindrà major capacitat d’inspecció que les d’Inca i de Manacor, i serà semblant a la de Son Castelló, però millorada perquè disposarà de dues línies universals i no només una.


L’estació estarà formada per un edifici de dues plantes, a fi d’optimitzar al màxim la parcel·la, cedida mitjançant conveni per l’Ajuntament de Calvià. A la planta superior hi haurà les oficines de la secció administrativa, entre d’altres dependències. L’enllumenat, tant de la nau com de la resta de l’edifici, serà de baix consum i amb plaques fotovoltaiques per complir els objectius d'estalvi energètic i medi ambient. «A més, s’instal·larà una marquesina àmplia en un dels laterals de la nau per protegir del temps, tant del sol com de la pluja, les persones que visitaran l’estació, i oferir un espai més amable i còmode», ha afegit el conseller Sevillano. 


La superfície construïda de l’edificació serà de 1.542 m² del total de la parcel·la de 5.600 m², distribuïdes de manera estimativa en:
•    La nau i zona d’oficines, que ocuparan una superfície de 1.060 m² i tindrà una superfície construïda, juntament amb la planta primera, de 1.258 m².
•    La planta baixa contindrà totes les dependències per fer l’activitat, com les zones d’inspecció i zona d’emissió de certificats. A més, una zona privada amb els vestuaris, el taller i l’espai tècnic informàtic.
•    La resta de la parcel·la es destinarà a aparcaments, zones d’espera de vehicles, zones verdes, parterres i espais enjardinats.


«Amb aquesta actuació, continuarem millorant el servei d’ITV amb una instal·lació nova, moderna i definitiva, sense augmentar tarifes, i aconseguirem, a més, oferir un servei millor i descentralitzat en una zona de l’illa on no hi havia cap estació. Volem que el servei d’ITV s’acosti a la ciutadania i no que la ciutadania s’hagi de desplaçar al servei. Així s’estalvia temps de desplaçament, es redueixen els cotxes de les carreteres i embossos, i al cap i a la fi, s’ofereix un servei molt més proper i accessible», ha afegit el conseller Sevillano.
A més, s’incorporen novetats respecte a la resta d’estacions de l’illa pel que fa a la sostenibilitat mediambiental de la infraestructura mitjançant diferents actuacions com l’autoconsum d’energia fotovoltaica, l’eficiència energètica quant a climatització i a producció d’aigua calenta sanitària per bomba de calor aerotèrmica.
 

Vídeos

ITV
ITV 2