Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Miquel Ensenyat visita les obres d’ampliació de l'edifici C de la Llar d'Ancians de l’IMAS

Miquel Ensenyat visita les obres d’ampliació de l'edifici C de la Llar d'Ancians de l’IMAS

(14/07/2017)

El president ha fet un recorregut per les obres de reforma, les quals han suposat una inversió d’1,5 milions d’euros i que permetran la creació de 60 noves places residencials per a persones dependents a la residència pròpia del Consell de Mallorca.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, acompanyat per la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, i del seu vicepresident, Javier de Juan, ha visitat aquest matí les obres de reforma de l'edifici C de la Llar d'Ancians, que s'iniciaren el passat mes de desembre.

 

La reforma d'aquest edifici és la primera de les obres de reconversió i adaptació que es duu a terme des de l'àrea d'Atenció a la Dependència de IMAS, amb l'objectiu d'adaptar tots els seus recursos residencials a la normativa vigent, créixer en nombre de places i reduir l'actual llista d'espera a Mallorca.

 

Ensenyat ha pogut comprovar de primera mà com avancen les obres d’ampliació de l'edifici C, les quals permetran la creació de 60 noves places residencials per a persones dependents en aquesta residència del Consell de Mallorca. El president del Consell s'ha mostrat molt satisfet de la tasca que duu a terme l'IMAS, ja que aquestes 60 places són "les primeres de les 358 que es crearan fins a final de mandat". De fet, a les de la Llar d'Ancians s'hi sumaran altres 60 places gràcies a l'ampliació que properament començarà a la residència de La Bonanova, més les que comportaran les dues residències de nova construcció que el Consell de Mallorca preveu fer juntament amb el Govern de les Illes Balears a Palma i a Marratxí. "Un pla que és molt ambiciós, tal i com demanen les circumstàncies", ha remarcat el president del Consell. 

 

 

 

Projecte de reforma

 

La reforma de l'edifici C de la Llar fou adjudicada a l'empresa Proyecon Galicia SA, i té un termini previst d'execució de 18 mesos. El pressupost d’aquest projecte és de 1.497.536,5 euros. Amb tot, Javier de Juan ha assegurat que "les obres podrien estar enllestides pel gener de 2018".

 

Les obres suposen la reparació de totes les façanes de l'edifici i la reforma completa de totes les plantes, per adequar-lo així a la normativa, destacant fonamentalment el Decret 123/2001 de centres per a gent gran i el Decret 110/2011 d'accessibilitat universal.

 

Actualment aquest edifici estava en desús, degut a l'estat de deteriorament en el que es trobava, i al fet que l'actual distribució de les habitacions i els banys ha quedat obsoleta i no s'ajusta a la normativa.

 

D'aquesta manera, la reforma consisteix en la creació de 9 habitacions amb bany privat per planta -tres individuals i sis dobles d'entre 16 i 26 metres quadrats-, que suposen un total de 15 noves places per planta. Així mateix, cada una de les 4 plantes (planta baixa i tres alçades), comptarà amb un menjador i sala de televisió de 50 metres quadrats per als usuaris, així com  un bany, un vestidor i un office per al personal. Totes les dependències (habitacions, banys, etc) són totalment accessibles.

 

Pel que fa a la pell de l'edifici, els treballs de reforma inclouen  el sanejat, i pintura  així com la substitució dels tancaments i fusteries  per millorar el confort tèrmic i acústic de les dependències interiors, així com l'eficiència energètica al incorporar els nous tancaments de vidre els sistemes de  protecció solar, tèrmica i acústica, a més de la instal·lació de plaques solars de suport per contribuir a la generació d'aigua calenta sanitària.