Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Minut de silenci i condemna a les violències masclistes en l’inici del ple del Consell

Minut de silenci i condemna a les violències masclistes en l’inici del ple del Consell

(10/06/2021)

La institució insular ha començat la sessió plenària d’avui expressant el seu rebuig al darrer assassinat masclista ocorregut a Mallorca i guardat un minut de silenci per Warda i el seu fill, assassinats a sa Pobla fa unes setmanes. Un acte que també ha servit per condemnar altres assassinats masclistes ocorreguts a Eivissa i a diverses localitats espanyoles. “Una vegada més, i per desgràcia nostra com a societat, hem de tornar a iniciar el ple fent una condemna de les violències masclistes i recordant les víctimes. Cap d’elles mereix que normalitzem aquest horror” ha expressat la presidenta Catalina Cladera just abans del minut de silenci. 

El ple d’avui també ha donat llum verda a una aportació al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació per desenvolupar la seva activitat durant l’any 2021. Es tracta d’una subvenció d’1,2 milions euros que es destinarà a l’entitat per finançar els seus projectes de cooperació, les activitats de sensibilització, les actuacions d’emergència i la gestió del fons per enguany. 

El gruix d’aquesta aportació anirà destinat a finançar una vintena de projectes de cooperació que duu a terme el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació a Mali, Senegal, Nicaragua, Burkina Faso, Perú, Etiòpia, Marroc, Níger, Bolívia, Afganistan o Palestina que s’emmarquen en els programes de desenvolupament municipalista que impulsa el Fons i abasten diversos sectors d’intervenció, depenent de les necessitats de cada territori: educació, sanitat, obres públiques, habitatge, desenvolupament econòmic local, participació ciutadana, equitat de gènere i altres per al desenvolupament de l’Agenda 2030. L’aportació també servirà per dur a termes projectes de sensibilització i accions d’emergència.