Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Més de 6.000 persones participen en les activitats culturals promogudes dins el fons de cooperació universitària del Consell

Més de 6.000 persones participen en les activitats culturals promogudes dins el fons de cooperació universitària del Consell

(02/12/2017)

És el balanç de la nova línia de d’ajuts que ha posat en marxa el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports aquest 2017 per a projectes culturals que se programin des del món universitari. Una cooperació entre Consell i UIB que s’ha traduït en 26 projectes i 90 activitats, en les quals han participar 6.566 persones.

“Era una assignatura pendent establir un marc estable de col·laboració entre el Departament de Cultura i el món universitari”, ha explicat el vicepresident primer, Francesc Miralles: “la universitat és un agent principal a l’hora de programar cultura més enllà del món universitari. Estam molt satisfets que la UIB s’hi hagi acollit amb un projecte de dinamització cultural que ha permès, entre d’altres, seguir aprofundint en l’Any Llull”.

El fons de cooperació cultural universitària, engegat pel Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell aquest 2017 està dotat amb 80.000 €, dels quals 55.000 € han servit per desenvolupar 26 projectes i 90 activitats d’un projecte de dinamització cultural de la UIB, amb més de 6.000 participants. S’ha treballat en 4 línies de feina: projectes relacionats amb commemoracions o efemèrides d’interès cultural o històric en l’àmbit local i/o insular; projectes que contribueixin a l’aprofundiment i/o la difusió dels valors històrics, populars i tradicionals de Mallorca; propostes d’innovació, originalitat i creativitat; així com activitats per al foment de la lectura. Per l’any que ve, el fons de cooperació universitària es reedita mantenint la mateixa dotació econòmica.

“Aquest projecte ens ha permès fer cultura no només per als universitaris sinó també per a la societat en general”, en paraules del rector de la UIB, Llorenç Huguet, “tenim uns interessos comuns des del Consell i la UIB. La cultura és la palanca de canvi que pot fer avançar una societat; entenem que cultura i educació van de la mà i nosaltres com a universitat perseguim estar molt arrelada al nostre territori i això vol dir compromesos amb la nostra cultura i el nostre patrimoni”.

Entre les activitats programades per la UIB dins el projecte “la cultura com a estratègia de Dinamització de la comunitat universitària” destaquen les activitats programades pels propis estudiants. S’han organitzat conferències, exposicions -L’art de l’Art de Ramon Llull-, tertúlies, debats -la novena Lliga de Debat Interuniversitari-, cicles de cinema -Cinema d’autor-, cursos i congresos, entre d’altres.

El Departament de Cultura i la UIB han fet balanç del Fons de Cooperació Cultural Universitària 2017 aquest divendres al Centre Cultural la Misericòrdia amb la presència del vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, el rector de la UIB, Llorenç Huguet i la responsable del Servei d’Activitats Culturals de la UIB, Bàrbara Obrador.