Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La sobrassada de Mallorca, un producte tradicional reinterpretat amb 16 receptes doces

La sobrassada de Mallorca, un producte tradicional reinterpretat amb 16 receptes doces

(28/09/2016)

Els guanyadors en les diferents categories del III Concurs de receptes dolces amb sobrassada de Mallorca han estat Eider Piccone a la categoria professional, Marga Thomas a la categoria d'amateur i Cristina Ozonas, a la categoria infantil. Els premis els han lliurat el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, la directora insular Elena Ramis i el president del Consell Regulador de Sobrassada de Mallorca, Jaime Ballester.

El III Concurs de receptes dolces amb sobrassada de Mallorca que forma part de les activitats lligades a la Diada de Mallorca del Consell, s’ha celebrat aquesta horabaixa al pati de la Misericòrdia. Els 16 participants s’han disputat el premis de quatre categories: la infantil amb 2 participants; l'amateur, que ha estat la més nombrosa, amb 10 aspirants; l'estudiant, que en ser un categoria nova només n’hi ha hagut un; i la professional, amb 3 candidats.

El veredicte del jurat ha estat el següent:

En categoria professional: en primer lloc Eider Piccone; en segon lloc, Pep Trias i en tercer lloc, Lorenzo Huguet.

En categoria amateur: en primer lloc Marga Thomas; en segon lloc, Catalina Martí i en tercer lloc, Magdalena Matas.

En categoria infantil: en primer lloc Cristina Ozonas i en segon lloc Dolça Guasch.

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado i el president del Consell Regulador de Sobrassada de Mallorca, Jaime Ballester, acompanyats per la directora insular de Relacions Institucionals i Presidència, Elena Ramis i la gerent del Consell Regulador, Antònia Torres, han lliurat els guardons després que el jurat format per 13 persones hagin pogut tastar les gustoses receptes dels concursants.

Jurado ha valorat positivament la participació, «No és sols un concurs culinari, sinó que promocionam un producte local, com és la sobrassada i he de dir que, com a jurat, crec que hi ha molt bon nivell entre els i les concursants.» En el mateix sentit, Ballester ha declarat: «La sobrassada està associada al salat i creiem que és una manera molt interessant de donar a conèixer altres versatilitats.»

El jurat, com cada any, ha estat compost per dotze persones: en representació del Consell de Mallorca, Jesús Jurado; la gerent  del Consell Regulador de la Sobrassada de Mallorca, Antònia Torres; dos xefs professionals: Margalida Alemany i Jordi Calvache; dos pastissers professionals: Lluís Pérez i Pau Llull, quatre periodistes Lydia del Corral, de l’Última Hora, Willy Soler, del Diario de Mallorca, Tommy Ferragut, de Manjaria, i Raül Valls d’IB3; i finalment dos bloguers de cuina reconeguts: Joan Carles Bestard i Ana Mendez. 

De cada plat, el jurat ha valorat: el gust, la creativitat, l'originalitat, la presentació i la presència i la integració de la sobrassada de Mallorca. També, molt important, la higiene i la neteja de les presentacions.