Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La Ribeira Sacra participa en el cicle de conferències dels Paisatges Culturals organitzades pel Consell amb motiu del desè aniversari de la distinció de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial.

La Ribeira Sacra participa en el cicle de conferències dels Paisatges Culturals organitzades pel Consell amb motiu del desè aniversari de la distinció de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial.

(06/05/2021)

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías i la directora general de Patrimoni cultural de la Xunta de Galícia, Carmen Martínez han destacat els paral·lelismes entre dos territoris on l’esforç humà ha transformat la natura d’una forma extraordinària.

La Ribera Sacra ha participat en la segona conferència del cicle “Paisatges Culturals. Del Reconeixement a la gestió”, organitzat pel Consell de Mallorca, amb motiu del desè aniversari de la Declaració de la serra de Tramuntana Patrimoni Mundial per la UNESCO.

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías i la directora general de Patrimoni cultural de la Xunta de Galícia, Carmen Martínez, han destacat els paral·lelismes que existeixen entre la Serra de Tramuntana i la Riberia Baixa. “Tot i la distància hi ha moltes coses en comú entre la Serra de Tramuntanta i la Ribeira Baixa, com la utilització de la pedra en sec o la construcció de marjades per salvar els grans desnivelles i poder dedicar la terra a la producció agrícola”, ha assenyalat Garcías. Per la seva banda, la directora general de la Xunta ha incidit en l’esforç humà per superar les dificultats del terreny. Martínez ha explicat que una de les característiques que defineix aquest paratge és “la pràctica de la viticultura de muntanya o viticultura heroica”. S’anomena així, ja que és una activitat pràcticament de risc: els viticultors, a peu, carreguen fins a 20 quilos de raïm pels seus pendents. La Riberia Sacra espera poder aconseguir la distinció de la Unesco enguany.

Les pròximes conferències sera el 27 de maig amb la participació del Paisatge Cultural de Las Médulas i el 17 de juny, la del Palmeral d’Elx. Es pot assistir presencialment al centre cultural la Misericòrdia de Palma o veure en streaming a través del YouTube del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial.

Entrades presencials https://bit.ly/3utXgxr (www.ticketib.com)

YouTube https://youtu.be/L2SDo_lXRCg