Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La ITV temporal de Magaluf allarga la seva activitat fins al juliol de 2023

La ITV temporal de Magaluf allarga la seva activitat fins al juliol de 2023

(05/10/2022)

El Consell Executiu ha aprovat aquest matí la continuïtat de la prestació de servei integral de la ITV temporal de Calvià, que permetrà fer més inspeccions en el conjunt de l’illa i continuar mantenint reduït els temps d’espera en la cita prèvia, que ara és d’una mitja de nou dies.

​​​​El Consell Executiu ha aprovat aquest matí la continuïtat de la prestació de servei integral de la ITV temporal de Calvià, que permetrà fer més inspeccions en el conjunt de l’illa i continuar mantenint reduït els temps d’espera en la cita prèvia, que ara és d’una mitja de nou dies

El Consell Executiu ha aprovat aquest matí la prolongació de l’activitat de l’estació provisional de Magaluf, a Calvià, fins a final de juliol de 2023, una pròrroga que és molt necessària per continuar donant un bon servei als ciutadans i mantenint reduïts el temps d’espera en la cita prèvia.

Cal recordar que l’inici de l’activitat d’aquesta estació temporal va començar el 9 de desembre de 2020 i tenia una durada prevista de deu mesos, però gràcies a una extensió del contracte de prestació de servei integral posterior, va poder continuar operativa fins a aquest mes d’octubre; concretament, la ITV temporal de Calvià finalitzava el seu servei aquest 8 d’octubre. Previsiblement, aquesta nova pròrroga serà la darrera, ja que s’espera que les obres de la cinquena estació definitiva de la ITV de Son Bugadelles finalitzen els pròxims mesos i pugui estar operativa al llarg de l’any que ve.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha ressaltat que «com ja se sap, la ITV de Magaluf es tracta d’una instal·lació temporal que per raons d’interès públic es va decidir instal·lar. El que fem ara és allargar la seva activitat perquè volem que el bon servei que hem aconseguit donar amb la ITV en aquesta legislatura es mantingui». «Hem de recordar que, tant l’acumulació de cites que ens varen trobar a principis de 2019 com el perjudici provocat pel tancament de les estacions a causa de la covid, va suposar un perjudici per tots els mallorquins i les mallorquines que havien de passar la ITV als seus vehicles. Des del departament de Mobilitat i Infraestructures varen fer tots els esforços per aconseguir instal·lar aquesta estació temporal que ara hem pogut prorrogar una vegada més per raons òbvies d’interès públic», ha afegit.

Des de la posada en funcionament de l’estació temporal de Magaluf, a causa de la necessitat sortida per l’afectació de la covid que va obligar a tancar les estacions durant tres mesos, l’evolució en la reducció de la cita prèvia és dràsticament satisfactòria. Mentre que el desembre de 2020 es mantenia una espera en la cita prèvia per sobre dels quatre mesos en el conjunt de les estacions de l’illa, en l’actualitat, sobrepassen per poc els nou dies de mitja en el conjunt de les estacions; no obstant això, és possible trobar cita d’un dia per l’altre en algunes d’elles.  

«Estam molt orgullosos del que demostren aquestes dades», ha afirmat Sevillano. «Aconseguim, en els dos primers anys de legislatura, una reducció dràstica de les llistes d’espera, fins a arribar als pocs dies que tenim en l’actualitat per a totes les estacions, a més de rebaixar en dues ocasions les taxes, convertint-les en les més econòmiques de l’Estat», ha incidit el conseller de Mobilitat i Infraestructures. «Avui dia encara podem dir que Mallorca és el territori de tot l’Estat amb els preus més baixos per passar la ITV».

«Volem aprofitar també per recordar que amb la implantació del pagament telemàtic per avançat en el moment de reservar la cita, tots els mallorquins i les mallorquines, si fan servir aquesta eina, es podran beneficiar també d’un estalvi de temps en arribar a les estacions, en tant que no fa falta passar per l’oficina, sinó que podem anar directament amb el seu vehicle a la línia d'inspecció assignada automàticament en el moment de la confirmació del pagament», ha conclòs Sevillano.

ITV mòbil per a vehicles agrícoles

Per altra banda, a partir del pròxim 21 d’octubre i en coordinació amb les diferents associacions agràries, l’estació d’inspeccions agrícoles estarà de nou operativa després d’uns mesos en els quals s’ha estat fent feina per millorar aquest servei i dotar de més comoditats als usuaris.

Fins ara, aquest tipus d’inspeccions, per qüestions tècniques no permetien fer el pagament ni l’anotació de la DGT en la targeta d’inspecció tècnica in situ en el mateix moment de fer la inspecció, per la qual cosa els usuaris havien d’anar després de superar la inspecció a una de les estacions físiques per concloure aquests tràmits. El que s’ha fet ara, en coordinació amb les associacions agràries, és reformular tot aquest servei perquè es puguin fer tots els tràmits de pagament i administratius en el mateix lloc en el qual es fa la inspecció. D’aquesta manera, el servei d'ITV no tan sols es desplaça als diferents punts de l’illa acordats amb els pagesos, sinó que a partir d’ara,  tot d’una quedarà fet tot.

El conseller Iván Sevillano ha afirmat que «donant una passa més per millorar el servei i apropar-ho als usuaris, evitant així els desplaçaments d’aquest tipus de vehicles agrícoles els quals, per les seves característiques, tenen complicacions òbvies per arribar a les estacions. D’aquesta manera, tanquem el cercle del servei públic de la ITV, facilitant les inspeccions als vehicles agrícoles del nostre sector primari».

Per tant, a partir d’ara, en aquesta estació d’inspeccions mòbil per vehicles agrícoles, es podrà fer el pagament de les taxes d’inspecció directament amb TPV o aportar la carta de pagament (pagada) sol·licitada prèviament a qualsevol estació d’ITV de Mallorca. Igualment, quedaran fets tots els tràmits administratius.

En coordinació amb les associacions agràries i els usuaris, la primera sortida tindrà lloc a Porreres.