Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La intersecció d’El Bosque (Felanitx) s’obrirà a partir de dimarts

La intersecció d’El Bosque (Felanitx) s’obrirà a partir de dimarts

(10/02/2017)

Les obres que necessiten fer el tall de la carretera acabaran dimarts, 14 de febrer. A partir d’aquest dia, es podrà circular pel tram i s’iniciarà la construcció de la rotonda.

El Departament de Territori i Infraestructures informa que la carretera Felanitx-Portocolom (Ma-4010) s’obrirà a partir del proper dimarts, 14 de febrer. A partir d’aquest moment, ja es podrà transitar perquè hauran acabat els treballs d’excavació de la roca i la via tendrà les condicions de seguretat mínimes.

Aquesta roca d’especial duresa va impossibilitar que es pogués transitar mentre es duia a terme l’excavació. S’ha recorregut a maquinària pesada amb martells hidràulics de fins a 30 tones. A més, s’ha disposat de tota la maquinària que hi cabia en tot moment. També, la jornada laboral dels treballadors s’ha augmentat al màxim legal i es treballava en dissabte. Cal destacar que, no existia cap altra alternativa viable al tall de la via. Fer un desviament provisional hauria provocat la destrucció de 15 hectàrees de pinar protegit com a Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI), per tant, és completament inviable mediambientalment.

Aquest dissabte, s’adequaran les rampes d’accés des de la carretera fins al nou traçat. A més, també s’hi està duent a terme una intersecció temporal entre la carretera Ma-4010 (Felanitx-Portocolom) i la Ma-4014, a 15 metres de l’actual perquè és a on s’hi construirà la rotonda nova. Dilluns i dimarts s’afaltarà el desviament provisional.

Per tant, dimarts, una vegada es pugui garantir la seguretat del trànsit per dins les obres, es podrà restablir la circulació.

Des del Departament de Territori i Infraestructures, demanam disculpes a totes les persones usuàries de la via que es puguin veure afectades per aquestes obres necessàries per millorar aquesta intersecció.