Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La carretera Andratx-Estellencs segueix tancada per risc molt alt de despreniments

La carretera Andratx-Estellencs segueix tancada per risc molt alt de despreniments

(03/02/2017)

El Consell s'ha vist obligat a col.locar barreres més altes per impedir el pas per dins el fals túnel. La setmana que ve, començaran les tasques de contenció de talusos.

Avui s'han col.locat barreres metàliques d'obra de quasi 2 metres a les boques del fals túnel que es troba tancat per risc de despreniment. El tall és a la carretera Ma-10 entre Andratx i Estellencs. La causa d'haver de posar aquestes barreres és que hi havia gent que no feia cas al tancament i seguia passant. S'ha de tenir en compte que el perill de despreniments és molt alt perquè hi ha moviment de roques amb molta frequència.

Aquesta setmana s'ha decretat com a zona d'emergència aquesta carretera amb la intenció d'augmentar la rapidesa de les actuacions perquè es pugui obrir la via el més aviat possible. No obstant això, fins que la carretera no sigui completament segura, seguirà tallada tant als peatons com al trànsit.

La setmana que ve, arribaran els materials que permetran iniciar els treballs de contenció de talusos. Aquests materials s'han hagut de demanar a fora.

A més, una vegada analitzat l'estat del fals túnel, s'ha comprovat que l'estructura ha quedat greument afectada i s'haurà de demolir, com a mínim, un dels mòduls de la infraestructura.

Des del Departament de Territori i Infraestructures, demanam disculpes a totes les persones que es veuen afectades per aquest tall. Entenem que el tancament provoca molèsties però també s'ha de prioritzar la seguretat dels usuaris de la via perquè, actualment, és un tram molt perillós.