Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’IMAS ja està preparat per rebre a partir de demà els sis menors de Ceuta

L’IMAS ja està preparat per rebre a partir de demà els sis menors de Ceuta

(10/06/2021)

El conseller Javier de Juan ha confirmat que passaran a estar tutelats pel Consell de Mallorca

El conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, ha explicat avui que aquest divendres s’espera l’arribada dels sis menors estrangers no acompanyats de Ceuta i dels que se'n farà càrrec la institució insular.  

De Juan ha explicat que “com a organisme responsable, el Consell de Mallorca assumirà la tutela d’aquests infants per poder treballar amb ells de manera més àgil, per garantir el seu benestar i  per poder iniciar el camí cap a la seva emancipació». 

El protocol que es durà a terme amb els menors serà el mateix que s’aplica a qualsevol altre infant o adolescent arribat en les mateixes circumstàncies. En un primer moment, ingressaran en un centre de primera acollida i, tot i que ja venen amb una primera valoració mèdica de Ceuta, se’ls hi tornarà a repetir un reconeixement per valorar el seu estat de salut. L’IMAS els assignarà un tutor que, amb la col·laboració dels mediadors interculturals de la institució insular, determinarà quins recursos assignar a cadascun d’ells i es començarà a dissenyar un pla de treball personalitzat a cada cas específic. 

Igualment, des de l’IMAS, i en coordinació amb les diferents administracions, es continuarà amb la tramitació de la documentació ja iniciada a Ceuta. 

El Govern balear va acordar amb la ciutat autònoma fer-se càrrec d'un total d'onze menors estrangers no acompanyats. A banda dels sis que acollirà el Consell de Mallorca, dos residiran a centres del Consell de Menorca i dels altres tres restants es farà càrrec directament el Govern balear.  Aquests infants i adolescents formen part dels 200 que s'han repartit a totes les Comunitats Autònomes del país per alleugerir la crisi que es viu a Ceuta davant l'entrada de milers de persones en situació irregular.