Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’IMAS i l’Ajuntament de Manacor habiliten un nou alberg per a usuaris de la xarxa de inclusió

L’IMAS i l’Ajuntament de Manacor habiliten un nou alberg per a usuaris de la xarxa de inclusió

(08/04/2020)

El nou centre permetrà descongestionar les instal·lacions que la xarxa té al municipi i acollir altres persones que es troben en situació de sensellarisme.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) i l’Ajuntament de Manacor han habilitat un nou centre temporal destinat a les persones sense sostre en aquest municipi. Està gestionat per la Fundació Trobada i permetrà descongestionar les instal·lacions de la xarxa d’inclusió social, que coordina aquesta mateixa institució a Manacor, i també acollir altres persones del nucli municipal que es troben en situació de sensellarisme. Les noves instal·lacions estan ubicades a la casa de Es Murterar i compten amb un total de 10 places. 

Amb aquest ja són quatre els centres habilitats a Mallorca per atendre les persones sense sostre durant el confinament provocat per la crisi del COVID-19. A finals del mes de març l’IMAS va habilitar 50 places al poliesportiu de Sant Ferran i altres 50 a l’hipòdrom de Son Pardo en col·laboració amb la Direcció Insular d’Esports i l’Institut Hípic respectivament. A més, la institució insular es va coordinar amb l’Ajuntament de Palma per habilitar el Poliesportiu de Son Moix per altres 50 persones que es trobaven en la mateixa situació. 

La Direcció Insular de Inclusió Social assegura que els usuaris que han deixat el carrer per viure a un d’aquests albergs instal·lats de manera temporal durant l’estat d’alarma s’han adaptat de manera extraordinària a la nova situació. Des de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) es valora molt positivament la seva predisposició i, fins i tot la  voluntat de col·laborar amb el personal que els atén en les tasques de neteja diàries i de participar en activitats d’oci. 

El fet de comptar amb instal·lacions amples tant a Sant Ferran com a Son Pardo ha ajudat a que les persones usuàries d'aquests albergs convisquin respectant les mesures de seguretat i sanitàries i que, fins i tot, puguin realitzar diverses activitats al llarg de cada jornada. En aquest sentit, l’IMAS compta amb la col·laboració de voluntaris del Metges del Món que, a més d’ajudar en altres tasques com la medició de la temperatura, imparteixen altres activitats dirigides a aquest col·lectiu.