Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L'IMAS destaca la feina dels educadors i educadores en la protecció dels joves en situació de vulnerabilitat

L'IMAS destaca la feina dels educadors i educadores en la protecció dels joves en situació de vulnerabilitat

(03/11/2021)

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials fa una crida a tota la societat per treballar de forma conjunta en la detenció dels agressors sexuals.

L'IMAS destaca la feina dels treballadors i treballadores socials dels centres de menors del Servei d'Infància i Família de l'IMAS en la protecció dels adolescents. Tot i que són constants els exemples de la seva absoluta implicació amb els joves en situació de vulnerabilitat, la majoria d'ells no transcendeixen. Ara ha sortit a la llum un nou cas d'aquesta bona feina. En aquesta ocasió, l'actuació dels educadors ha estat decisiva en l'operació de la UFAM de la Policia Nacional, a la qual hem d’agrair la detenció d'un presumpte abusador de dues joves menors de 18 anys.

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials fa una crida a tota la societat per lluitar de forma conjunta per detenir els agressors sexuals. Només des de la rotunda i ferma persecució de les conductes delictives dels abusadors és com es pot reconduir aquesta xacra que posa en risc els i les menors, i especialment aquelles que presenten una major vulnerabilitat, independentment del seu context social i vivencial. Segueix essent necessari detectar, perseguir i visualitzar aquest tipus de conductes per incrementar la pressió social i la conscienciació en contra de l'assetjament i abús a dones, per avançar en l'objectiu comú d'una Mallorca lliure d'agressions sexuals.

Com a administració és la nostra responsabilitat seguir treballant amb tots els recursos, les eines, els protocols i els mecanismes de detecció i alerta davant de qualsevol indici d'explotació sexual comercial, abús sexual o d'altra vulneració dels drets del menor, per posar en marxa de forma ràpida tots els recursos que disposam per a la protecció dels joves. Així com mantenir aquesta estreta col•laboració amb els cossos, les forces de seguretat i la justícia que es demostra efectiva en la detenció dels presumptes culpables de la violència masclista cap a les joves.