Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Finalitzen les tasques de restauració dels retaules del presbiteri del convent de Sant Francesc de Paula de Campos

Finalitzen les tasques de restauració dels retaules del presbiteri del convent de Sant Francesc de Paula de Campos

(07/05/2021)

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha assistit la presentació dels tres retaules del presbiteri del convent de Sant Francesc de Paula de Campos restaurats gràcies a la col·laboració entre el Consell de Mallorca i el Bisbat, en el marc de la Comissió Mixta per a la conservació del patrimoni eclesiàstic de Mallorca.

Durant la presentació, Busquets ha subratllat que “aquest espai emblemàtic per la vila de Campos podrà tornar a tenir un ús i el patrimoni històric que conserva podrà tornar a ser visitat. Per això, aquesta restauració entra totalment amb l’objectiu que ens hem marcat aquesta legislatura: fer arribar la cultura a cada racó de Mallorca perquè tots els mallorquins i mallorquines que ho vulguin tenguin la possibilitat de viure-la i gaudir-la”.  En aquest cas permetrà la reobertura de l’església de l’antic convent dels Mínims després d’estar set anys tancada.

La intervenció de la qual avui se n’han pogut veure els fruits ha afectat a tres retaules d’estil barroc mallorquí dels segles XVII i XVIII d’estil barroc mallorquí: Retaule major de Sant Francesc de Paula, Retaule del beat Gaspar de Bono, Retaule del beat Nicola di Longobardi.

La restauració d’enguany ha estat possible gràcies als estudis preliminars i les tasques de conservació curativa duts a terme en 2017.

A l’acte de presentació també hi han assistit el Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull; la batlessa de Campos, Francisca Porquer; la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, i el vicari episcopal de Patrimoni, Francesc Vicens, acompanyats d’alguns representants de l’Ajuntament de Campos.