Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Esporles compta amb una nova zona per a l’esbarjo infantil gràcies al suport econòmic del Consell de Mallorca

Esporles compta amb una nova zona per a l’esbarjo infantil gràcies al suport econòmic del Consell de Mallorca

(06/05/2021)

L’Ajuntament, també amb finançament de la institució insular, està duent a terme la substitució d’enllumenat públic de diferents espais municipals per tal de millorar-ne l’eficiència energètica 

El Consell de Mallorca, a través de Desenvolupament Local, ha subvencionat amb uns 150.000 euros la remodelació de la plaça del Jardinet d’Esporles. El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i la batlessa del municipi, Maria Ramon, han visitat les actuacions fetes, que han permès renovar-hi la zona infantil. 

Així, s’hi han instal·lat nous elements per al joc, adaptats a tothom; s’ha canviat el mobiliari urbà; i s’ha renovat el paviment i la impermeabilització del trespol del parc. Igualment, s’ha instal·lat una pèrgola protectora a la plaça.

El conseller Alzamora ha valorat positivament la col·laboració entre el Consell i l'Ajuntament, "que facilita i millora la vida de la ciutadania d'Esporles" i ha destacat que la intervenció en el parc permet un joc més integrat. 

Per la seva banda, la batlessa, Maria Ramon, ha explicat que amb la renovació del parc s'ha "aprofitat per impermeabilitzar tota aquesta zona i així evitar les molèsties a l'aparcament que hi ha a sota". A més, ha destacat que s'han canviat els jocs infantils per fer-los "més universals", amb la qual cosa ara "tenim un parc més gran, millor adaptat i més adequat a la major població infantil que tenim".

El conseller Alzamora i la batlessa Ramon han estat acompanyats pels directors insulars de Desenvolupament Local, Jaume Tomàs, i de Suport i Coordinació Municipal, Miquel Lluís Mestre. 

Enllumenat públic eficient

Paral·lelament, l’Ajuntament d’Esporles compta amb una altra ajuda econòmica de Desenvolupament Local, per un total de 41.500 euros, per substituir l’enllumenat públic de diferents espais municipals per focus LED. De fet, ja s’ha renovat la instal·lació del pavelló de l’institut, cosa que suposarà un augment de l’eficiència lumínica (un 250 % més de lluminositat) i un estalvi del 26 % del consum.

Es tracta d’actuacions fetes i subvencionades en el marc del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) del municipi, per tal d’assolir els objectius 2030 que preveu el Pacte de Batlies.