Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Els organitzadors del XL Aplec Excursionista dels Països Catalans són rebuts al Consell de Mallorca

Els organitzadors del XL Aplec Excursionista dels Països Catalans són rebuts al Consell de Mallorca

(14/09/2016)

La trobada tendrà lloc enguany a Esporles els dies 28, 29, 30 i 31 d’octubre i espera concentrar centenars d’excursionistes de tots els territoris de parla catalana que, entre d’altres activitats, coneixeran els valors culturals i paisatgístics de la Serra de Tramuntana

El president del Consell de Mallorca Miquel Ensenyat, la consellera del Departament de Territori i Infraestructures Mercedes Garrido i el gerent del Consorci Serra de Tramuntana Josep Bernales han rebut els organitzadors de la quarantena edició de l’Aplec Excursionista dels Països Catalans que enguany tendrà lloc a Esporles els dies 28, 29, 30 i 31 d’octubre.

 

Han acudit a l’audiència Xisco Colom president de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada; Ramon Pizà, organitzador de l' Aplec Excursionista i ermasset; Bernadí Morey, organitzador de l' Aplec Excursionista i membre del Grup excursionista d'Esporles i Toni Vicenç, president del Club de Muntanya d'Esporles, Ermassets

 

Els Ermassets Club de Muntanya i el Grup Excursionista d'Esporles tornen a organitzar aquesta trobada després que la darrera edición celebrada a Mallorca fos també en aquest municipio l’any 1996.

 

 L'organització d’aquest aplec, amb el poble d’Esporles com a punt de partida, vol fomentar els valors de l’educació, el respecte, la conservació i l’estima per l'entorn. També pretén difondre la història, la cultura i les tradicions de la Serra de Tramuntana.

 

Es vol desenvolupar aquest esdeveniment com un intercanvi social, cultural i esportiu que permeti donar a conèixer i compartir les tradicions, cultura i història del poble d'Esporles i de la Serra de Tramunana. Al cap i a la fi, vol donar a conèixer una manera de fer i de ser d'un poble de muntanya i mostrar-la a tots els participants de l'aplec.

 

Durant els cinc dies de l’aplec hi haurà organitzades diferents activitats: excursions, exposicions, conferències i xerrades. Aquestes activitats estaran relacionades amb la muntanya i la seva història; i també amb la cultura pròpia de Mallorca.