Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Teatre Principal inicia un pla d’emergència que inclou coproduccions amb els teatres municipals

El Teatre Principal inicia un pla d’emergència que inclou coproduccions amb els teatres municipals

(08/04/2020)

La proposta de la Direcció, que preveu un increment també de producció pròpia, ha tengut el suport del Patronat de la Fundació

El patronat de la Fundació Teatre Principal de Palma ha aprovat avui un pla de rescat al sector teatral i equipaments municipals que preveu incrementar la producció pròpia i les coproduccions amb diferents teatres municipals de Mallorca. Així, les obres formaran part de la programació del Principal i del teatre de la part forana amb què s’hagi coproduït durant la tardor. A més, s’oferiran amb condicions avantatjoses a la resta de teatres que se sumin a aquesta iniciativa que podria ser la llavor d’una nova xarxa de col·laboració entre teatres de Mallorca.

Amb aquesta iniciativa, el Teatre Principal pretén donar suport a les companyies illenques, afectades per la suspensió de la programació d’activitats culturals durant l’estat d’alarma, alhora que estableix vincles amb els teatres municipals.

El Teatre Principal ha comunicat avui que suspèn la programació del que resta de temporada fins al juliol. El Patronat ha donat el vistiplau a la proposta de la direcció del Teatre Principal de reprogramar durant l’estiu i la tardor alguns dels espectacles prevists per a aquesta primavera i que no es poden dur a terme per l’estat d’alarma, a causa de la COVID-19. Així, l’activitat al teatre es reprendrà la segona quinzena d’agost, amb un festival d’estiu en què s’inclouran el màxim d’espectacles possible dels que s’havien de fer per primavera.

El Teatre Principal assumeix les despeses no reemborsables que han fet les companyies en relació amb els espectacles cancel·lats per causes de força major.

D’altra banda, amb l’aprovació avui dels nous estatuts del Teatre Principal, es compleix el compromís adquirit pel director d’adaptar el text a la legislació vigent en un termini de mig any. Els nous estatuts compten amb un alt grau de consens dels membres del Patronat.