Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Ple del Consell aprova el rescat del túnel de Sóller

El Ple del Consell aprova el rescat del túnel de Sóller

(02/08/2017)

A partir del proper 1 de setembre, els mallorquins podran passar pel túnel de Sóller sense haver de pagar el peatge més car d’Espanya.

Avui, el Ple del Consell de Mallorca ha aprovat el rescat del túnel de Sóller amb 18 vots a favor (PSIB-PSOE, Més per Mallorca, Podem Mallorca, El Pi) i 10 en contra (PP i Ciutadans). Aquest resolució final arriba després que el Consell Consultiu informés favorablement la intenció de la institució insular de rescatar aquesta infraestructura, que suposa el peatge més car d’Espanya.

El cost del rescat és de 17,4 milions d’euros, que s’ha vist augmentat dels 15,4 milions inicials degut a que s’han estimat, parcialment, les al·legacions presentades per l’empresa concessionària. En concret, aquella part que feia referència als beneficis de l’empresa que, al 2016, varen ser de 6,3 milions.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha afirmat que amb aquesta decisió “feim justícia i igualam a tots els mallorquins en matèria de mobilitat”. A més, ha recordat que “si avui aprovam el rescat sí que podem afirmar que serà gratuït”, ja que el contracte es podria prorrogar fins als 100 anys.

Finalment, la consellera Garrido ha recordat que rescatam una infraestructures que “l’any passat l’empresa concessionària va guanyar 6,3 milions d’euros, a costa dels ciutadans”.