Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Ple del Consell aprova definitivament la modificació de l'ordenança reguladora dels preus públics pels refugis

El Ple del Consell aprova definitivament la modificació de l'ordenança reguladora dels preus públics pels refugis

(12/01/2017)

L’oferta de productes i serveis als refugis s’actualitza per adaptar-se a la demanda actual, ja que no es revisaven des de 2008

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui de manera definitiva la modificació de l’ordenança reguladora dels preus públics pels refugis. L'objectiu és adaptar-la a la realitat actual, ja que no es revisa des del 2008 i tant els productes i serveis que s’ofereixen com els preus estan desfasats. A més permetrà minvar els efectes del dèficit dels refugis que el 2015 va ser de quasi 450.000 mil euros.

 

Per una banda, i per tal d’incrementar els ingressos, s’adaptarà el llistat de productes i serveis a la demanda real actual. Una de les principals novetats serà permetre que els senderistes que no pernoctin als refugis puguin gaudir del servei de dutxes i que els usuaris dels refugis puguin disposar de taquilles per guardar les seves  enceres personals. A més s'incorporaran productes com la canya de cervesa perquè hi ha una gran demanda i perquè permet reduir la generació de residus.

 

En segon lloc, la modificació de l’ordenança permet unificar conceptes per tal optimitzar recursos i facilitar la feina als refugis disminuint els estocs i simplificant les referències de productes.

 

Per altra banda, s’adaptaran els preus als costos actuals, sempre considerant el caràcter de servei públic amb una funció social de primer ordre i mantenint les bonificacions actuals a determinats col·lectius. S’incrementaran de manera moderada els serveis bàsics com la manutenció o l’allotjament, mentre que es pujaran especialment productes prescindibles com les begudes alcohòliques. En aquest sentit, el preu d’allotjament per persona passa de 10 euros a 12,73 euros, mentre que la copa de brandi pujarà de 2 euros a 3,18 euros.

 

D’aquesta manera, augmentar ingressos i si es segueix amb la tendència actual d’increment de l’ocupació, es pretén minvar el dèficit anual que suposen pel Consell els refugis, sense oblidar el seu caràcter públic i social.