Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Ple aprova els Estatuts de l’Agència de Defensa del Territori

El Ple aprova els Estatuts de l’Agència de Defensa del Territori

(13/10/2016)

L’Agència de Disciplina Urbanística canvia de nom i, a partir d’ara, serà l’Agència de Defensa del Territori. Els Estatuts aprovats avui també contemplen la representació de tots els grups polítics i més agilitat i transparència amb les tasques de l’agència.

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat, per unanimitat, els estatuts de l’Agència de Defensa del Territori de Mallorca (ADT), que canvia el nom de l’Agència de Disciplina Urbanística.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha explicat que el canvi de nom respon a que “l’obejctiu de l’agència és protegir el nostre territori i la disciplina és l’instrument que utilitza”.  

A més, els estatuts també contemplen que tots els grups polítics amb representació al Ple del Consell tenguin veu i vot al Consell de Direcció de l’agència. Fins ara, hi havia només 5 representants del Ple i aquests s’amplien a 8. També s’amplien de 5 a 8 els representants dels ajuntaments i, com a novetat, els 8 batles hauran de ser de municipis adherits a l’ADT.

La consellera Garrido també ha explicat que “hi haurà més coordinació amb els ajuntaments i es farà que els tràmits siguin més simples. Tot això, farà que l’agència sigui més àgil”.

També es fa una passa més amb la transparència de la gestió de l’agència. En concret, totes les sessions del Consell de Direcció de l’agència seran públiques per als mitjans de comunicació i per a tota la ciutadania”.

Pel que fa al director gerent de l’agència, es manté la majoria qualificada de tres cinquenes parts del Ple del Consell per nomenar-lo. No obstant això, serà obligatori que els candidats passin l’entrevista davant representants de tots els grups polítics. A més, amb la intenció d’ampliar la independència del gerent, s’amplia de 4 a 5 anys el mandat perquè no coincideixi amb els 4 anys de legislatura. En el cas que un nou gerent no aconsegueixi les 3/5 parts del Ple, es pot prorrogar el mandat del director gerent.

Finalment, també es contempla que els excedents econòmics de l’agència, és a dir, aquells ingressos que superen les despeses, es repartiran entre els ajuntaments adherits a l’Agència. A dia d’avui, els municipis que formen part de l’ADT són: Campanet, Puigpunyent, Algaida, Marratxí, Son Servera, Montuïri, Artà, Felanitx i Mancor de la Vall.