Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Parc Europa d’Inca ja llueix totalment renovat

El Parc Europa d’Inca ja llueix totalment renovat

(01/04/2022)

L’Ajuntament d’Inca ha comptat amb una ajuda econòmica del Consell de Mallorca de 257.400 euros, que s’ha invertit en la reforma del paviment, la instal•lació de cal•listènia i la construcció d’una pista de bàsquet.

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el batle d’Inca, Virgilio Moreno, han visitat la reforma integral duta a terme al Parc Europa del municipi. En total, les obres han tengut un cost de 325.000 euros, dels quals la institució insular n’ha aportat 257.400 a través de les subvencions de Desenvolupament Local. 

Les actuacions van començar amb una primera fase de renovació del paviment que envolta la zona de jocs infantils. A més, també es va substituir l’enllumenat públic per lluminària amb tecnologia LED. 

En la darrera fase de les obres, s’ha millorat l’accessibilitat del conjunt del parc i s’han adequat els espais i les instal•lacions. Així, el paviment, que presentava forces irregularitats, ha quedat totalment renovat. A més, s’ha canviat la instal•lació de reg i s’han ampliat les zones d’arbrat, cosa que embelleix el parc i afavoreix l’ombra. 

En les actuacions desenvolupades en els darrers mesos, també s’ha construït una pista de bàsquet exterior, s’ha muntat un espai d’agility per a cans, s’ha adequat el recinte per fer exercici de manera adequada i segura, i s’han instal•lat elements de cal•listènia o gimnàstica urbana. 

El conseller Alzamora ha recordat que «des del Consell cada any destinam 10 milions d’euros als municipis de Mallorca perquè puguin fer millores en els seus espais i infraestructures. Les actuacions que s’han duit a terme en aquest parc són un exemple perfecte del que permeten aconseguir: una ciutat més acollidora, amb més zones de descans i passeig, amb equipament per fer esport… En definitiva, contribuïm a que els ajuntaments puguin respondre a les demandes dels veïnats i les veïnades».

Per la seva banda, el batle ha declarat: «gràcies a l'ajuda del Consell de Mallorca, donam resposta a les demandes dels veïnats de la zona. La finalitat del projecte era renovar i millorar aquest espai públic, adaptant-lo a les necessitats actuals de la ciutadania amb nous espais i més zones per a la pràctica esportiva».

A la visita també hi han assistit la segona tinent de batle, Alice Weber, el regidor d'Urbanisme, Andrés Caballero, i els directors de Desenvolupament Local, Jaume Tomàs, i de Coordinació i Suport Municipal, Miquel Lluís Mestre.