Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Convent de Les Caputxines mostra el seu patrimoni etnològic, recuperat gràcies al Consell

El Convent de Les Caputxines mostra el seu patrimoni etnològic, recuperat gràcies al Consell

(13/12/2019)

El Consell aportarà 364.232,30 euros a Ses Caputxines durant 2020 per a la seva rehabilitació i difusió

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha participat avui a la presentació del tradicional Betlem del Convent de Les Caputxines de Palma i l'exposició temporal que enguany s'obrirà durant les festes de Nadal i que consisteix en una mostra de patrimoni etnològic del convent formada per peces de ceràmica com ara escudelles, plats, olles, greixoneres, cobertores, ribells, cossis, cadufos i cossiols d'emblanquinar, entre d'altres.

Busquets, ha reconegut la riquesa cultural i patrimonial del convent i ha reiterat el compromís del Departament amb la seva conservació i difusió. D'altra banda, la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, ha destacat la importància de les inversions que es duran a terme l'any que ve, perquè totes les peces es puguin mostrar als espais on eren utilitzades, com ara el llenyer i la carbonera. Així mateix, ha apuntat, amb els doblers de l'1 per cent cultural es podrà restaurar el retaule major del convent.

Coll ha recordat que el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell, a través de la direcció insular de Patrimoni aportarà 364.232,30 durant el 2020 al Convent de les Caputxines de Palma per dur a terme la rehabilitació d'espais i acabar l'inventari de béns mobles que hi conté. Aquesta aportació extraordinària coincidirà amb el vint-i-cinquè aniversari de l'inici del projecte de restauració del conjunt cultural de Les Caputxines de Palma.

El Vicari general, mossèn Antoni Vera, també ha reconegut la col·laboració entre el Bisbat i el Consell de Mallorca i la capacitat de fer feina en equip perquè avui en dia es pugui contemplar el patrimoni cultural de segles enrere. En aquest sentit, ha destacat el Betlem principal de la col·lecció que té Les Caputxines

El comissari de l'exposició, Jaume Llabrés, ha explicat que l'exposició de ceràmica té gairebé un valor documental, ja que explica una manera de viure que traspassa els murs del convent i que podria explicar també la vida i la cultura mallorquina.

L'exposició de Betlem de Les Caputxines de Palma es podrà visitar a partir del 14 de desembre, cada dia de la setmana de 10.30 h a 13.30 h i de 17.30 h a 20.30 h. Els dies 24 i 31 només en horari de dematí i romandrà tancat el 25 de desembre, dia de Nadal, i 1 de gener, Cap d'any.