Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial aprova les subvencions d’enguany

El Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial aprova les subvencions d’enguany

(26/04/2018)

La quantitat és de 640.000 euros a repartir entre ajuntaments, particulars i entitats sense ànim de lucre. Aquesta xifra es podria veure augmentada amb el romanent de l’exercici anterior.

El president del Consell, Miquel Ensenyat, i la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, han presidit avui la reunió de la Junta Rectora del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial.

Com a principal punt de l’ordre del dia, es trobava l’aprovació de la convocatòria de subvencions per al 2018. En total, es repartiran 640.000 euros per a ajuntaments, particulars i entitats sense ànim de lucre. Cal especificar que, aquesta quantitat possiblement es veurà augmentada amb el romanent de l’exercici de 2017.

Per als consistoris municipals s’hi destinaran 290.000 euros. D’aquests, 40.000 euros pertanyen a una nova tipologia d’actuacions subvencionables que consisteix en la neteja i manteniments d’espais emblemàtics. A aquestes actuacions, s’intenta «donar una mà als ajuntaments més petits que tenen espais amb una càrrega de visitants alta però menys recursos per a la neteja», segons ha afirmat la consellera Garrido. Aquesta actuació està finançada a parts iguals amb la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears.

Per altra banda, la partida destinada a particulars i entitats sense ànim de lucre ascendeix als 350.000 euros.

Les actuacions que es podran beneficiar d’aquestes ajudes són la recuperació d’elements etnològics o arquitectònics, la recuperació d’espais forestals i agrícoles, com també actuacions per preservar el paisatge agrícola.

En qualsevol cas, s’hi afegeixen dos motius d’exclusió. No es podran acceptar les sol·licituds per a dur a terme actuacions a finques per on transcorrin camins públics que no estiguin oberts a la ciutadania. Com tampoc es concediran subvencions a aquelles finques a on hi existeixi alguna infracció urbanística.