Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell proposa modificacions de crèdit per fer front al cost de la protecció del territori i augmentar partides socials

El Consell proposa modificacions de crèdit per fer front al cost de la protecció del territori i augmentar partides socials

(28/10/2019)

El govern del Consell de Mallorca celebrarà un ple extraordinari dijous que ve, en el qual presentarà una proposta de modificació pressupostària, avançada avui per la comissió informativa, que proposa aprovar modificacions de crèdit corresponents al pressupost de 2019 per fer front a diverses necessitats, entre elles, actuacions derivades de la protecció del territori i adaptacions econòmiques pel manteniment de diversos serveis socials. 

D'aquesta manera, es proposa una modificació de crèdit per fer front a l’actualització de preus del concert social de l’Institut Mallorquí de Serveis Socials (IMAS), que preveu una adaptació a l’alça de les ajudes per al servei de funció tutelar i suport a l’habitatge, i un augment de les partides del servei d’assistència sociosanitària de centres i residències i a la xarxa de persones amb discapacitat intel•lectual, per un valor total de 5,5 milions d’euros, per garantir així la prestació dels serveis i la cobertura de les necessitats als centres. 

També es proposa una modificació de crèdit per al departament de Presidència, per augmentar en 30.000 euros la partida destinada a programes i serveis en l’àmbit d’igualtat, concretament en la lluita contra les violències masclistes, i de 189.103 euros per destinar a la reforma d’un casal públic a Palma, dins el programa de promoció sociocultural i foment de l’associacionisme. 

D'altra banda, es proposen modificacions de crèdit per atendre l’execució de la sentència i interessos relativa a la protecció de Cala Tuent després de la desclassificació dels terrenys, i per la qual el Consell abonarà la quantitat de 5.695.834,59 euros, i altres reclamacions judicials en matèria de gestió de residus sòlids, per una quantitat de 2.140.032,94 euros.

El compromís del Consell amb l’Ajuntament de Palma, que permetrà a la corporació municipal dur a terme projectes de forma immediata a compte de la Llei de capitalitat, també ha motivat una proposta de modificació per suplement de crèdit per valor d’1,3 milions d’euros.

La modificació pressupostària permetrà al Consell mantenir serveis i augmentar la inversió inicial en àrees prioritàries, i executar obligacions judicials. La modificació pressupostària ha estat debatuda i consensuada entre tots els departaments del Consell, en funció de les seves necessitats i disponibilitat de crèdit. Són actuacions puntuals a les quals la institució insular vol donar resposta a compte del pressupost de l'any 2019 i derivat de partides que no s'executaran durant l'actual exercici i que, per tant, no comprometen projectes o inversions previstes. 

La Comissió Informativa General i de Comptes és un òrgan col•legiat del Consell Insular de Mallorca al qual correspon estudiar, informar o consultar els assumptes que s’han de sotmetre a la decisió del Ple, així com informar i examinar els comptes generals de la corporació.