Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell organitza una jornada sobre creació i regulació jurídica de rutes senderistes a Mallorca i creació d’itineraris senderistes a la Mediterrània, coincidint amb la resolució del Tribunal Constitucional

El Consell organitza una jornada sobre creació i regulació jurídica de rutes senderistes a Mallorca i creació d’itineraris senderistes a la Mediterrània, coincidint amb la resolució del Tribunal Constitucional

(24/10/2019)

Els interessats en aquest tema tenen una oportunitat el proper dia 29 d’octubre a l’emblemàtica finca de Raixa de conèixer de primera mà els mecanismes fonamentals en la creació d’itineraris senderistes.

Aquesta jornada que començarà a les 9h i acabarà a les 14h, està dins el projecte europeu EMbleMatic - Interreg MED. Muntanyes Emblemàtiques de la Mediterrània i està destinada a càrrecs d’ajuntaments, batles, tècnics, regidors i especialistes en el tema que estiguin interessats en aquests nou marc jurídic que s’obre amb la sentència del Tribunal Constitucional. La llei 13/2018 de camins públics i rutes senderistes obre un gran ventall de possibilitats als organismes públics en la promoció dels seus espais i del seu patrimoni.

La participació del director Insular de Medi Ambient, Josep Manchado, permetrà conèixer de primera ma els aspectes pràctics d’aquesta llei. Josep Manuel Gómez, cap del Servei Jurídic d’Ordenació del Territori del Departament de Territori del Consell exposarà la llei en el terreny jurídic i Josep Antoni Aguiló Ribas cap del Servei d’Estudis, Planificació i Gestió Ambiental, del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell explicarà la regulació de les rutes senderistes de l’illa de Mallorca i els plans especials d’ordenació i protecció.

Philippe Alvaro, Tècnic de la Unitat de Pedra en Sec i Senderisme del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell exposarà quina es la metodologia emprada en la creació de les rutes senderistes a les muntanyes mes emblemàtiques del Mediterrani, entre les que es troba la de Galatzó.

I finalment, Agustí A. Andrés Teixidó, responsable de polítiques de muntanya de la Generalitat de Catalunya parlarà de la Taula de Camins de l’Alt Pirineu i la Vall d’Aran i exposarà l’experiència de la revitalització econòmica aconseguida en aquestes comarques pel fet de posar en alça el seus camins, donant valor al patrimoni.