Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell ja ha tramitat l’ajut econòmic a 28 federacions esportives per un import de 898.000 euros

El Consell ja ha tramitat l’ajut econòmic a 28 federacions esportives per un import de 898.000 euros

(10/06/2021)

Les ajudes es destinen en un 68 % a les despeses d'arbitratge, un 25 % a despeses de gestió i el 7 % restant a l'adquisició de material esportiu.

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui les ajudes econòmiques destinades a 7 federacions esportives per la temporada 2020-21 en l'àmbit de l'esport base de Mallorca, que se sumen a les altres 21 aprovades en el plens dels mesos d’abril i maig. Les federacions que han vist aprovades les subvencions nominatives són les d’esport adaptat, gimnàstica, hípica, motociclisme, tir olímpic, triatló i voleibol. Amb això, ja s’hauran tramitat 28 ajudes per un valor de 898.398 euros.

La Direcció Insular d’Esports ha treballat amb les federacions i l'esport base al llarg dels darrers    26 anys, mitjançant suport econòmic i logístic. Una feina que es vehicula a través del paquet de subvencions nominatives, que el període 2020-2021 està dotat de 992.625 euros, i que beneficiarà 33 entitats en total. 

Les dues darreres temporades, atesa la situació d'emergència sanitària ocasionada per la covid-19, s’han aplicat determinades mesures flexibilitzadores, que tenen en compte possibles modificacions com, per exemple, l'extensió del període subvencionable, amb l'objectiu de permetre que aquestes entitats puguin percebre el 100 % dels doblers previstos.

Aquestes ajudes permeten cobrir accions esportives adreçades a 34.000 infants, a través de més de 750 clubs de Mallorca. De fet, les ajudes es destinen en un 68 % del total a les despeses d'arbitratge, un 25 % a despeses de gestió i el 7 % restant a l'adquisició de material esportiu.

Les federacions que rebran l'ajuda organitzen i coordinen, entre altres, les lligues insulars per a joves de Mallorca en les modalitats d'activitats atletisme, bàdminton, ball esportiu, bàsquet, billar, boxa, ciclisme, esports adaptats, escacs, futbol, gimnàstica, golf, handbol, hípica, judo, karate, lluita olímpica, motociclisme, natació, pàdel, patinatge, petanca, piragüisme, rugbi, subaquàtiques, taekwondo, tennis, tennis taula, tir amb arc, tir olímpic, triatló, vela i voleibol.

D'entre les aportacions, destaquen les previstes per a les federacions de futbol o bàsquet, xifres que venen donades pel nombre de competicions i de joves que les disputen. En sobresurten altres com les federacions de judo, la d'atletisme,  la de piragüisme,  la de natació o la de karate, les quals representen esports que han vist incrementats, al llarg de les diferents temporades esportives, el nombre tant de modalitats, com de competicions i participació a Mallorca. 

Altres federacions a qui el Consell de Mallorca, a través d'aquest paquet de subvencions, concedeix ajudes són la d’activitats subaquàtiques, ciclisme, golf, handbol, pàdel, patinatge, rugbi, taekwondo, tennis o tennis taula representants d'esports minoritaris, alguns d'aquests, amb poc ressò en els mitjans de comunicació, tot i que cada vegada són més les persones que els practiquen i els esportistes, en edat escolar, que participen en les competicions organitzades per les federacions.