Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell informa els col·legis oficials de la modificació número 3 del Pla Territorial

El Consell informa els col·legis oficials de la modificació número 3 del Pla Territorial

(15/02/2022)

A la segona jornada participativa han assistit arquitectes, aparelladors, enginyers agrícoles, industrials i de camins geògrafs, forestals, economistes, advocats i altres professionals.

El Departament de Territori del Consell de Mallorca ha convidat als diferents col·legis oficials a assistir a la segona jornada participativa per abordar la modificació número 3 del Pla Territorial Insular (PTI) de Mallorca. A la cita no han faltat representants dels col·legis oficials d'arquitectes, d'aparelladors, d'enginyers agrícoles, industrials i de camins. I també han estat presents geògrafs, forestals, economistes, advocats i professionals d'altres sectors. En total han participat més de 40 persones, una part important de les quals han seguit la jornada per streaming.

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías ha incidit en la importància d'aquesta modificació que permet protegir més i millor el sòl urbà, de desenvolupament urbà i urbanitzable de l'illa, ja que classifica com sòl rústic 700 hectàrees i redueix 450 hectàrees el creixement urbà d'illa. I ho fa introduint una nova perspectiva amb criteris de paisatge i de lluita contra el canvi climàtic. "És necessari que tots els sectors, entitats, professionals i administracions públiques incorporin aquests dos criteris en relació amb l'ordenació del territori, ja que són claus per a la sostenibilitat de Mallorca", ha assenyalat la consellera.

Garcías també ha destacat l'especial esment que posa el departament de Territori en crear llocs i espais de debat i de participació, així com d'informar i explicar en qualsevol temàtica i en aquest cas, en concret en tot el que afecta la modificació número 3 del Pla Territorial. La primera jornada va tenir lloc el dimarts de la setmana passada dia 7 de febrer a Tirme a la qual van participar més de 70 persones, entre els quals hi havia batles, regidors d'urbanisme i arquitectes municipals. La tercera adreçada a entitats socials i a la societat en general tindrà lloc aquest dijous 17 de febrer a la Misericòrdia.

El Consell de Mallorca en sessió plenària del 29 de desembre de 2021 va aprovar inicialment la modificació número 3 del Pla territorial de Mallorca, també va acordar un règim de suspensió de l'atorgament de les llicències i autoritzacions que no s'ajustin o contradiguin les determinacions contingudes a l'actual modificació. Aquest règim serà d'aplicació fins a l'aprovació definitiva que es preveu que tengui lloc enguany. Actualment, hi ha obert un tràmit d'exposició pública de tota la documentació del projecte de modificació del PTI perquè les persones i entitats puguin formular al·legacions dins un període de 45 dies hàbils, que finalitza el 10 de març.

La modificació número 2 del PTI es va aprovar de forma definitiva fa onze anys, és a dir durant el mes de febrer de 2011. En l'actualitat, el Consell està treballant en la modificació número 4, que estarà centrada en l'ordenació territorial en relació amb les energies renovables.

A la jornada d'avui també s'ha presentat el nou visor de planejament urbanístic. Una eina que permet a qualsevol ciutadà accedir des de ca seva a tots els documents de planejaments vigents dels planejaments municipis de Mallorca i que s'actualitzarà de forma constant.

Les dades recollides al visor dels planejaments, a data 4 de febrer de 2022, contenen 636 expedients, 7247 documents i 6035 plànols georeferenciats. La documentació que hi ha és l'original amb segell d'aprovació definitiva o signatura electrònica equivalent. Es pot accedir a través del següent enllaç: https://ide.conselldemallorca.cat/visor/arxurb/.