Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell i el Govern subvencionaran la recollida de residus en espais emblemàtics

El Consell i el Govern subvencionaran la recollida de residus en espais emblemàtics

(26/10/2017)

Durant la Junta Rectora del Consorci Serra de Tramuntana, s’ha decidit afegir una línia més a la convocatòria de subvencions del 2018 que serà finançada pel Consell i per la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

El Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial i la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears ajudaran en la recollida de residus d’espais emblemàtics de la Serra que tenen una pressió de càrrega de visitants alta. 

Aquesta ajuda serà una línia més de la convocatòria de subvencions per a ajuntaments que es convocarà dins el 2018 i serà finançada per ambdues administracions. 

Durant els propers mesos, s’analitzaran aquells espais de la Serra que suporten una pressió alta pel que fa a nombre de visitants. A més, s’estudiaran els possibles costos de la recollida de residus per tal de tenir una estimació de la quantitat que s’ha d’aportar a la subvenció. 

Alguns dels llocs que es contempla que es podran beneficiar de la subvenció és el Torrent de Pareis o la Torre des Verger, entre d’altres. 

La Junta Rectora del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial ha estat presidida pel president del Consell, Miquel Ensenyat, i també hi han assistit la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido; el conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet; la consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, i el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell.  

Per part del Govern, hi ha participat el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir; la directora general de Coordinació, Rosario Sánchez, i el director general de Transports, Jaume Mateu.