Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell Esportiu de Mallorca debat el Pla de Subvencions Esportives del Consell de Mallorca i coneix el renovat Servei de Medicina Esportiva

El Consell Esportiu de Mallorca debat el Pla de Subvencions Esportives del Consell de Mallorca i coneix el renovat Servei de Medicina Esportiva

(09/07/2021)

La reunió amb personal tècnic esportiu municipal ha permès presentar i debatre els ajuts del Consell i fer una valoració sobre els programes esportius i de lleure

La Comissió Tècnica Municipal del Consell Esportiu de Mallorca (COESMA) s’ha reunit per treballar sobre el Pla Estratègic de Subvencions del Departament de Turisme i Esports del Consell de Mallorca per a l’any 2021. Durant el 2021, aquestes subvencions hauran arribat a 14.342.000 milions d’euros en ajuts a ajuntaments, clubs, federacions i entitats. El COESMA, que es va posar en marxa l’any 2020, és un òrgan consultiu creat per la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca (DIE), que compta amb 20 integrants de diferents àmbits esportius federats i municipals. 

En aquesta ocasió, la Comissió Municipal, formada per personal tècnic i representants dels ajuntaments, també ha conegut el projecte de renovació del Servei de Medicina Esportiva del Consell, que ampliarà les revisions mèdiques amb un equip extern i podran arribar a les 12.000 anuals, fet que també permetrà augmentar el nombre d’estudis i monogràfics al voltant de la salut esportiva, en àmbits preventius com l’obesitat, la mort sobtada, la nutrició esportiva saludable i altres àmbits. La directora insular d’Esports, Marga Portells, ha destacat que aquest projecte «permet arribar a més infants amb les revisions i treballar a fons els resultats estadístics per conèixer la salut de l’esport base». 

Entre les consultes i propostes  que s’han fet sobre aquest Servei de Medicina Esportiva, cal destacar l’aportació del COLEF Illes Balears, que ha demanat que, per garantir la salut de les persones que hi participin, aquestes activitats i programes sociosanitaris estiguin dirigits per persones llicenciades en Ciències de l’Esport i que, dins l’estructura del mateix Servei de Medicina, s’hi integri aquest perfil professional, demanda que ha estat compartida per la resta de membres de la Comissió.

Valoració esportiva i del lleure a Mallorca

En la reunió, la Comissió Tècnica Municipal, formada per membres dels ajuntaments, també ha fet una valoració dels programes esportius i de lleure a Mallorca, després dels canvis continus aplicats durant la pandèmia. El personal tècnic dels ajuntaments de Manacor (Joan Pont), d’Alcúdia (Rubén Alcalde), de Calvià (Joan Amengual), de Pollença (Pedro Bauzà), de Muro (Carmen Vera) i d’Andratx (Pau Verd) ha compartit els seus punts de vista des dels seus àmbits respectius, en tot allò que suposa diferenciar les activitats de tecnificació esportiva, campus esportius i escoletes d’estiu.

La representant d’Unides Podem al Consell de Mallorca, Mar Mas, integrant del COESMA, ha intervingut per contrastar la incidència dins l’àmbit esportiu de la Llei orgànica 8/2021, de 4 de juny, de protecció integral a la infància i l’adolescència, amb la proposta de mesures per fer front a les agressions sexuals.

Per acabar, Miquel Àngel Guerrero, en nom de FAPA Mallorca, ha exposat una proposta de creació d’un grup de treball per fomentar l’activitat física en l’entorn escolar, implicar-hi els ajuntaments i la mateixa Comissió. S’ha acordat treballar en una proposta més concreta per presentar-la a la reunió amb els regidores i regidores d’esports de Mallorca, que el Consell de Mallorca té prevista per al pròxim mes de setembre.