Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell Escolar de Mallorca explica el seu pla d’actuació als batles i batlesses

El Consell Escolar de Mallorca explica el seu pla d’actuació als batles i batlesses

(21/09/2017)

El president del CEM, Miquel Oliver, ha presentat aquest dijous la memòria d’activitats de 2016 davant l’Assamblea de Batles i Batlesses de Mallorca i ha exposat el pla d’actuació previst per aquest 2017. Entre els principals projectes hi ha l’elaboració d’un estudi sobre les intervencions educatives que duen a terme els municipis per analitzar bones pràctiques i donar suport als consells escolars municipals.

Tal i com ha recordat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, la memòria de 2016 del Consell Escolar de Mallorca recull el procés de recuperació d’aquest òrgan de representació i consulta per a la comunitat educativa que deixà de funcionar el 2011. Després de quatre anys inactiu, el Departament de Cultura va iniciar a final de 2015 els tràmits per reconstituir-lo. Un procés que va culminar ara fa un any, 28 de setembre de 2016, amb el Ple de constitució.

 

Durant el 2016, s’ha recuperat la representativitat a les institucions i òrgans com el Consell Escolar de les Illes Balears; s’han creat comissions de feina específiques per abordar la planificació del sistema educatiu, la participació i la innovació educativa, entre d’altres; i s’ha abordat una de les competències claus d’aquest Consell Escolar: el mapa escolar i l’escolarització a Mallorca.  

 

Aquest 2017, el pla de treball del Consell Escolar de Mallorca inclou l’elaboració d’un estudi sobre les intervencions educatives que duen a terme els municipis per estudiar formes d’actuar diferents, detectar bones pràctiques i poder analitzar-les en conjunt, en unes jornades que està previst se celebrin durant el primer trimestre de 2018. L’objectiu és convertir el CEM en un veritable òrgan de participació per als centres educatius i els municipis.