Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell destina un milió d’euros a impulsar projectes a favor de l’economia local i el producte de Mallorca

El Consell destina un milió d’euros a impulsar projectes a favor de l’economia local i el producte de Mallorca

(24/04/2021)

Les subvencions de Promoció Econòmica podran beneficiar amb un màxim de 30.000 euros els ajuntaments, les associacions empresarials, les microempreses o les cooperatives

El Consell Executiu d’aquesta setmana ha aprovat una nova convocatòria de subvencions de Promoció Econòmica que té per objectiu dinamitzar l’economia de Mallorca i el teixit comercial dels municipis. S’hi destina un milió d’euros, al qual poden optar entitats del sector privat i ajuntaments que realitzin projectes i esdeveniments a favor de l’economia local i el producte de Mallorca durant el 2021.

Els beneficiaris, a banda dels consistoris, poden ser associacions, fundacions i entitats sense ànim de lucre, microempreses i societats cooperatives; i associacions o federacions empresarials de petit i mitjà comerç. 

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha explicat que “és una convocatòria anual que té molt d’èxit i importància, i ara més que mai amb la situació econòmica que vivim”. Per això, ha dit, “en aquests moments de dificultat econòmica, és una convocatòria necessària. L’any passat es va haver d’ampliar el pressupost i, enguany, si hi ha necessitat, també s’ampliarà”. 

A més, ha assenyalat que aquestes subvencions “fomentaran la reactivació econòmica lligada a l’economia local i a la promoció del producte” i que “se sumen a altres iniciatives del Consell d’inversió que ajuden a reactivar l’economia”. 

De fet, Cladera ha remarcat que la institució insular ha destinat més recursos que mai a la ciutadania i ha demostrat agilitat per fer-los arribar als destinataris. En aquest sentit, “dels 26 milions d’euros destinats en ajudes directes als sectors econòmics afectats per les restriccions, ja se n’han pagat 22”. També ha recordat que “fa un any, en plena pandèmia, amb el Pla Mallorca Reacciona, el Consell va mobilitzar uns 100 milions d’euros. Era un pla obert i l’hem anat ampliant. En aquests moments tenim 70 milions d’euros per als municipis i accions més lligades a la reactivació com aquesta d’avui”.

Per la seva banda, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha destacat que aquesta convocatòria presentada avui “fomenta sinergies amb altres sectors econòmics, com el turisme”, ja que hi ha projectes que són de promoció del producte de Mallorca entre els visitants. Així mateix, ha explicat que “s’ha ampliat la partida que es dedica a microempreses i cooperatives i es podran presentar projectes de digitalització i innovació tecnològica en empreses que treballen el producte de Mallorca”. 

Les actuacions que se subvencionaran són:

  • Fires i mostres comercials, i altres activitats que tenguin repercussió per al producte o l’economia local.
  • Projectes de promoció, formació i sensibilització de l’economia social i sostenible.
  • Foment de l’emprenedoria empresarial i la cooperació empresarial.
  • Dinamització, formació i promoció del petit i mitjà comerç i del producte de Mallorca.
  • Projectes per reactivar l’economia mitjançant campanyes que promocionin el compliment de mesures de seguretat anticovid.
  • Suport administratiu i tècnic per demanar, tramitar i justificar ajudes públiques (en aquest cas, per a les federacions de petit i mitjà comerç)

Han de ser actuacions fetes entre l’1 de gener d’enguany fins al 31 de desembre. Per aquelles que encara no s’hagin realitzat, la convocatòria preveu pagaments anticipats per fomentar que s’organitzin el màxim nombre de projectes. La bestreta pot ser del 90% en el cas dels ajuntaments i de 80% en el cas de les entitats que ho necessitin.

Segons la convocatòria, es podran subvencionar despeses corrents derivades de l’esdeveniment (per exemple, arrendaments; materials divulgatius, informatius o promocionals; assegurances; serveis contractats de neteja, vigilància, formació o transport); la publicitat en mitjans digitals i tradicionals; el desplaçament i allotjament en fires fora de l’illa… 

A més, en el cas dels ajuntaments, poden presentar obres de reforma en espais municipals o adquisició de bens i instal·lacions, tot per poder dur a terme l’activitat que promociona l’economia del municipi. 


Distribució del pressupost segons el beneficiari

  • Associacions, fundacions i altres entitats sense ànim de lucre: 285.000 euros (màxim 30.000 euros per entitat)
  • Ajuntaments: 310.000 euros (màxim 30.000 euros per entitat)
  • Microempreses i cooperatives: 385.000 euros (màxim 30.000 euros per entitat)
  • Associacions i federacions empresarials de petit i mitjà comerç: 20.000 euros (màxim 10.000 euros per entitat)

 

Enllaç a la Seu Electrònica per sol·licitar les subvencions: https://seu.conselldemallorca.net/fitxa?key=67375