Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca s'afegeix al minut de silenci en record de Xue Sandra Saura

El Consell de Mallorca s'afegeix al minut de silenci en record de Xue Sandra Saura

(09/08/2016)

Avui a les 11 h ha tingut lloc un minut de silenci davant de la Delegació de Govern on s'han unit totes les institucions per mostrar el seu rebuig a la violència masclista i per fer homenatge a la darrera víctima, Xue Sandra Saura que va morir ahir a causa de la complicació de les cremades que tenia en el 80% del seu cos.

A les 11 h s'han unit totes les institucions per dir no a la violència de gènere i recordar a Xue Sandra Saura, la dona de 32 anys que va ser atacada a Alcúdia per la seva parella, que actualment ja és a la presó. Després d'un més i mig a l'hospital, Xue no ha pogut superar l'estat crític en què es trobava a causa de l'agressió que sofrí en mans de la seva parella quan la va ruixar amb un líquid inflamable i li pegà foc. Tot i que va poder escapar amb cremades en el 80% del seu cos, Xue ahir va morir a causa de les complicacions d'aquestes.

Des del Consell de Mallorca s'impulsa el Pacte Ciutadà contra les Violències Masclistes, ja que segons Nina Parrón, directora insular d'Igualtat, per tal d'acabar amb els assassinats de dones i la violència cap a elles és necessari el compromís de la ciutadania. "Tots podem aportar el nostre gra d'arena denunciant coses com: situacions d'abús o la publicitat sexista que podem trobar al carrer i en el nostre dia a dia".

 Des del Consell de Mallorca hi han assistit la consellera de Benestar i Drets Socials, Margalida Puigserver, la directora insular d'Igualtat, Nina Parrón i la directora insular de Presidència i Relacions Institucionals, Elena Ramis.