Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca s’adhereix al Consorci de Transports de Mallorca

El Consell de Mallorca s’adhereix al Consorci de Transports de Mallorca

(13/04/2022)

La presidenta Catalina Cladera, el conseller Sevillano i el conseller Josep Marí han signat el conveni que formalitza la col·laboració entre totes dues institucions per millorar la mobilitat de Mallorca.

El Consell de Mallorca ja forma part del Consorci de Transports de Mallorca. La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell, Ivan Sevillano i el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern de les Illes Balears, Josep Marí Ribas, com a president del Consorci de Transports de Mallorca (CTM) han signat avui el conveni que regula l’adhesió del Consell a aquest organisme. A l’acte també han assistit el director insular de Mobilitat, Gonzalo Llamas; el director general de Mobilitat i Transport Terrestre, Jaume Mateu i el director gerent del CTM, Maarten van Bemmelen.

«És una fita important per al Consell perquè es compleix una demanda expressada a l’inici de legislatura i ens permet participar de manera directa i decidir sobre el model de mobilitat i transport terrestre a Mallorca de manera coordinada i eficient» ha expressat la presidenta Cladera. «És lògic que hi siguem perquè d’una banda, som la institució que promou la planificació i gestió de les polítiques de mobilitat que afecten la xarxa viària de l’illa i perquè coincidim amb el Govern en avançar cap a una mobilitat sostenible en favor de l’ús del transport públic a tot Mallorca, ja sigui en tren, metro o bus» ha apuntat. «L’entrada al Consorci suposa una passa més perquè el Consell pugui assumir en un futur les competències de transport terrestre, com ja tenen els altres consells», ha dit.

Per la seva part, el conseller insular de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha apuntat que «agraïm que al Govern la sensibilitat per entendre el Consell de Mallorca té molt que aportar en les polítiques de transport públic de l’illa» i ha mostrat la seva satisfacció per a la materialització d’un conveni que «permetrà donar una millor resposta, més integrada i coordinada a l’ús del transport públic i que fomenti altres formes de transports alternatius davant el vehicle privat. També ajudarà a seguir aprofundint en el canvi de mobilitat que estam impulsant a l’illa». Sevillano ha destacat també que «la signatura d’aquest conveni representa un gran avenç per a una futura assumpció de les competències en polítiques de mobilitat i transport públic per part del Consell de Mallorca».

«Avui des del Govern i el Consell de Mallorca fem una passa més per millorar la mobilitat a Mallorca i ho fem des de la cooperació institucional» ha explicat el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, «l’objectiu és clar: fer feina junts per oferir el millor servei possible als ciutadans i reforçar la nostra aposta pel transport públic millorant la connexió entre els nostres pobles, facilitant que els treballadors arribin al seu lloc de feina i que aquells que ens visiten es puguin moure amb més facilitat».

L’acord representa una passa més en la col·laboració de les dues administracions que treballen conjuntament per una gestió de la xarxa de transport públic de Mallorca més eficient i sostenible. D’aquesta manera la ciutadania pot rebre una oferta integrada de transport, tant d’infraestructures com de serveis i garantir una mobilitat en les degudes condicions d’accessibilitat, seguretat, mediambientals i de qualitat, augmentat així les opcions d’accés als serveis i equipaments, als centres de treball, formació i oci.

Els compromisos que recull el conveni giren entorn a la planificació i ordenació d’infraestructures i serveis de mobilitat, i en la promoció i informació del transport públic. D’aquesta manera el Consell de Mallorca es compromet a aportar al CTM personal del Departament de Mobilitat i Infraestructures, a donar la informació que necessiti el CTM per al compliment de les seves actuacions en matèria de mobilitat, a participar en les despeses generals del funcionament del CTM i a promocionar el servei del TIB com a part de la promoció turística de Mallorca, fent campanyes de difusió i promoció de l'ús del transport públic amb iniciatives informatives en els principals mercats i països emissors de turisme.

Per la seva, part el CTM es compromet a informar, consultar i fer participar de les seves actuacions al Consell de Mallorca, a escoltar i consultar el Consell de Mallorca a través del seu membre en el Consell d’Administració i a orientar i facilitar la informació i els estudis referits a l’àmbit d’actuació del Consell de Mallorca.

Vídeos

rdp