Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca prioritza la cooperació tècnica als ajuntaments aquest 2022

El Consell de Mallorca prioritza la cooperació tècnica als ajuntaments aquest 2022

(20/01/2022)

El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local reforça l’assistència en la redacció de projectes i la direcció tècnica d’obres municipals

Els ajuntaments de Mallorca ja poden sol·licitar cooperació tècnica al Consell per a la redacció de projectes i la direcció tècnica d’obres el 2022. Es tracta d’un dels serveis que ofereix de manera gratuïta la Direcció Insular de Suport i Coordinació Municipal, i que representa una assistència important per als consistoris, sobretot per als més petits.  

Es tracta d’un servei que presta el Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de manera habitual, però que enguany s’ha prioritzat davant l’èxit dels resultats i les peticions rebudes per les batlies en les darreres assemblees de batles i batlesses de Mallorca. Cal tenir en compte que els projectes redactats o les obres dirigides comporten millores en els espais públics municipals i són, sovint, la primera passa per aconseguir donar un millor servei a la ciutadania, ja que afecten l’enllumenat públic, el clavegueram, el proveïment d’aigua potable, l’accés als nuclis de població o la pavimentació de vies públiques.

Així, l’equip tècnic del Departament s’ha reestructurat i podrà dedicar més temps i recursos a la cooperació tècnica. Això ha estat possible gràcies a l’agilització del procediment per sol·licitar subvencions per a obres de competència municipal; abans es requeria presentar el projecte complet de l’actuació, que el personal tècnic revisava, i ara basta amb una memòria explicativa.

La resolució per a la cooperació tècnica d’enguany, publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) de 18 de gener, estableix que cada entitat local pot sol·licitar cooperació tècnica per a la redacció d’un sol projecte i per a la direcció d’una sola actuació. Tenen prioritat les peticions dels ajuntaments de menys habitants i aquelles que siguin per a obres relacionades amb els serveis municipals principals.

Una vegada presentada la sol·licitud, l’equip tècnic del Servei d’Assistència Tècnica a Obres comprova la viabilitat del projecte demanat. Si el Consell concedeix l’ajuda tècnica, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i la batlessa o batle de l’ajuntament corresponent signen un conveni. 

Les bases de la resolució indiquen que la cooperació tècnica concedida s’ha de dur a terme en el termini màxim de dos anys, per tal de dotar de la màxima eficiència el servei.